Utøya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pulo Utøya nalika mangsa adhem dideleng saka Utstranda ing Hole, Norwegia.

Pulo Utøya (Norwegian pronunciation: [ˈʊtœjɑ]) iku sawijining pulo ing tlaga Tyrifjorden, munisipalitas Hole, county Buskerud, Norwegia. Wiyar pulo iki 106 hektar,[1] lan lokasiné watara 38 km lor-kulon kutha Oslo.

Pulo iki diduwèni déning Partai Buruh Muda (Arbeidernes ungdomsfylking), kadher mudha Partai Buruh, ing endi saben taun anggota partai nganakaké kémah mangsa panas ing pulo iki. Pulo Utøya uga bisa diséwakaké kanggo umum. Pulo Utøya saiki dikelola sacara komersial déning Utøya AS.

Nalika tanggal 22 Juli, dumadi panembakan marang peserta kémah mangsa panas Partai Buruh ing pulo iki déning Anders Behring Breivik, sawijining èkstrèmis swiwi-tengen Norwegia. Prastawa iki diduga magepokan karo serangan bom ing kutha Oslo, rong jam sadurungé.[2]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Coastline for the property "0612-235/1 Utøen", according to Statens kartverk, http://seeiendom.no/
  2. ^ Gibbs, Walter (2011-03-31). "At least 91 dead in Norway shooting, bomb attack | Reuters". Uk.reuters.com. http://www.reuters.com/article/2011/07/23/us-norway-blast-idUSTRE76L2VI20110723. Retrieved 2011-07-23.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Utøya ing Wikimedia Commons.

Koordinat: 60°01′25″N 010°14′53″E / 60.02361°N 10.24806°E / 60.02361; 10.24806

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Utøya&oldid=831927"