Utøya

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pulo Utøya nalika mangsa adhem dideleng saka Utstranda ing Hole, Norwegia.

Pulo Utøya (Norwegian pronunciation: [ˈʊtœjɑ]) iku pulo ing tlaga Tyrifjorden, munisipalitas Hole, county Buskerud, Norwegia. Wiyar pulo iki 106 hektar,[1] lan lokasiné watara 38 km lor-kulon kutha Oslo.

Pulo iki diduwèni déning Parté Buruh Muda (Arbeidernes ungdomsfylking), kadher mudha Parté Buruh, ing endi saben taun anggota parté nganakaké kémah mangsa panas ing pulo iki. Pulo Utøya uga bisa diséwakaké kanggo umum. Pulo Utøya saiki dikelola sacara komersial déning Utøya AS.

Nalika tanggal 22 Juli, dumadi panembakan marang peserta kémah mangsa panas Parté Buruh ing pulo iki déning Anders Behring Breivik, sawijining èkstrèmis swiwi-tengen Norwegia. Prastawa iki diduga magepokan karo serangan bom ing kutha Oslo, rong jam sadurungé.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Coastline for the property "0612-235/1 Utøen", according to Statens kartverk, http://seeiendom.no/
  2. ^ Gibbs, Walter (2011-03-31). "At least 91 dead in Norway shooting, bomb attack | Reuters". Uk.reuters.com. Retrieved 2011-07-23. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Utøya ing Wikimedia Commons.

Koordinat: 60°01′25″N 010°14′53″E / 60.02361°L 10.24806°W / 60.02361; 10.24806


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Utøya&oldid=1053880"