Uryuu Ishida

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Uryū Ishida
Karakter Bleach
UryuAnime.jpg
Uryūu Ishida karyané Tite Kubo
Panampilan kapisan

Bleach manga chapter 33
Bleach anime episode 11
Panggawé

Tite Kubo
Pangisi swara

Japanese
Noriaki Sugiyama [1]
Takako Honda (young) [2]
English
Derek Stephen Prince [3]

Uryū Ishida (石田 雨竜?)[4][5] iku salah siji karakter fiksi lan dadi paraga baku ing anime lan manga Bleach kang digawé déning Tite Kubo. Uryuu ing carita Bleach dadi kanca sekelase Soul Reaper Ichigo Kurosaki, kang mbiwara dhèwèké iku dadi Quincy, salah siji klan manungsa kang dijurke déning penuai Jiwa. Antarane Uryuu lan Ichigo saingan akèh-akehan anggoné matèni hollow. Nanging, sasuwéné padha matèni hollow, banjur wong loro mau dadi kanca.[6]

Wiwit saka iku, Uryuu asring metu ing carita Bleach minangka kancané Ichigo, kang ngancani dhèwèké ing saben ana perang. Karakter Uryū saliyané ana ing manga lan anime, uga ana ing video game. Karaktere wis bisa ditrima déning masarakat kanthi apik, padatan mlebu ing sepuluh gedhé karakter kang duwé kamisuwuran jajak pandapat saka manga. Reviewer manga, anime lan médhia liyané awèh komentar marang karakter Uryū, dialem lan uga dikritik. Sanajan dhèwèké éntuk tanggepan négatif minangka antagonis, pangembangan Uryū minangka kancané Ichigo uga dialem.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. TV Tokyo, Dentsu, Studio Pierrot (December 14, 2004). "伝説のクインシー". Bleach. Èpisod 11. TV Tokyo. 
  2. TV Tokyo, Dentsu, Studio Pierrot (August 9, 2005). "石田、極限の力!". Bleach. Èpisod 44. TV Tokyo. 
  3. TV Tokyo, Dentsu, Studio Pierrot (November 17, 2006). "The legendary Quincy". Bleach. Èpisod 11. Cartoon Network. 
  4. "Bleach characters". Sega. Dijupuk 2009-04-21. 
  5. "Bleach". Viz Media. Dijupuk 2009-04-21. 
  6. Bleach diakses tanggal 29 September 2011