Uler sutra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Uler sutra
Pairedmoths.jpg
Uler sutra
Ora kaèvaluasi (IUCN 3.1)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Lepidoptera
Famili: Bombycidae
Génus: Bombyx
Spésies: B. mori
Linnaeus, 1758
Sinonim
  • Phalaena mori Linnaeus, 1758
  • Bombyx arracanensis Moore & Hutton, 1862
  • Bombyx brunnea Grünberg, 1911
  • Bombyx croesi Moore & Hutton, 1862
  • Bombyx fortunatus Moore & Hutton, 1862
  • Bombyx meridionalis Wood-Mason, 1886
  • Bombyx sinensis Moore & Hutton, 1862
  • Bombyx textor Moore & Hutton, 1862
  • Bombyx batryticatus


Uler sutra (Bombyx mori), iku serangga saka kulawarga ngengat Bombycidae. Iki minangka relatif paling cedhak saka Bombyx mandarina, moth sutra liar. Uler sutra yaiku larva utawa ulat saka moth sutra. Iki minangka serangga sing penting sacara ekonomi, dadi produser sutra utama.