Ukuran dluwang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Manéka ukuran dluwang

Ukuran dluwang sacara Internasional ana sèri A, B, lan C. Ukuran R lan F muncul saka panjaluk pasar. Ing ngisor ukuran-ukuran saben sèri sajeroning Milimèter

Sèri A[besut | besut sumber]

Sèri A biyasa dipigunakaké kanggo cithakan umum lan kantor sarta panerbitan. Dhasar ukuran ya iku A0 sing ambané setara karo sak mèter pasagi. Saben angka sawisé huruf A nyatakaké setengah ukuran saka angka sadurungé. Dadi A1 iku setengah saka A0 lan sabanjuré. Ukuran sing paling akèh dipigunakaké ya iku A4.

A0 841x1189
A1 594x841
A2 420x594
A3 297x420
A4 210x297
A5 148x210
A6 105x148
A7 74x105
A8 52x74
A9 37x52
A10 26x37

Sèri B[besut | besut sumber]

Sèri B ambané kira-kira antara 2 ukuran Sèri A, biyasa dipigunakaké kanggo poster lan lukisan dhindhing

B0 1000X1414
B1 707X1000
B2 500X707
B3 353X500
B4 250X353
B5 176X250
B6 125X176
B7 88X125
B8 62X88
B9 44X62
B10 31X44

Sèri C[besut | besut sumber]

Sèri C biyasa dipigunakaké kanggo map, kartu post lan amplop

C0 917X1297
C1 648X917
C2 458X648
C3 324X458
C4 229X324
C5 162X229
C6 114X162
C7 81X114
C8 57X81

Sèri R[besut | besut sumber]

Sèri R biyasa dipigunakaké kanggo kertas jinis Foto kanggo nyithak foto

2R 60 x 90
3R 89 x 127
4R 102 x 152
5R 127 x 178
6R 152 x 203
8R 203 x 254
8R Plus 203 x 305
10R 254 x 305
10R Plus 254 x 381
11R 279 x 356
11R Plus 279 x 432
12R 305 x 381
12R Plus 305 x 465

Sèri F[besut | besut sumber]

Sèri F biyasa dipigunakaké kanggo kantor lan fotocopy, biyasa ingaran kertas Folio

  • F4 = 210x330

Sèri liya[besut | besut sumber]

Ana sawetara ukuran liya sing kadhangkala nganggo jeneng Inggris, antarané Letter (Kwarto) 215.9mm x 279.4mm, | Legal 215.9 mm x 355.6 mm | A4+, A3+