Milimèter

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
MM utawi mm dipunalihake ing kaca punika.Kang anggadahi mumpangat sanesipun, preksani ugi MM (disambiguasi).

Milimèter utawi millimèter punika salah satunggalipun unit SI ingkang angadahi dawa 1/1000 mèter.

Kados déning unit-unit sanesipun, wiwitan mili dipungunakake minangka ngalihake salah satunggaling unit dasar (jroning babagan punika kaitung meter) déning 1/1000.

Satuan milimèter (utawi asring kaserat sentimeter) ugi dimumpangatake ing jroning kulawarga meteorologi minangka dadi ukuran tadah jawoh (presipitasi toya). Satuan punika medal minangka asil saking panyederhanaan kang digunakake déning liter per meter pesagi. Saatunggal liter punika 106 milimeter kubik Ugi sameter pesagi punika 106 milimeter pesagi. Kadadean kang wonten ting nginggil milimeter minangka liter saben meter pesagi punika identik.

Preksani ugi[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Milimèter&oldid=833641"