Milimèter

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
MM utawi mm dipunalihake ing kaca punika.Kang gadhah mumpangat sanèsipun, preksani ugi MM (disambiguasi).

Milimèter utawi millimèter punika salah satunggalipun unit SI ingkang angadahi dawa 1/1000 mèter.

Kados déning unit-unit sanèsipun, wiwitan mili dipungunakake minangka ngalihake salah satunggaling unit dhasar (sajeroning babagan punika kaitung mèter) déning 1/1000.

Ékan milimèter (utawi asring kaserat sentimeter) ugi dimumpangatake ing sajeroning kulawarga meteorologi minangka ukuran tadah jawoh (presipitasi toya). Ékan punika medal minangka asil saking panyederhanaan kang digunakaké déning liter per mèter pasagi. Saatunggal liter punika 106 milimeter kubik Ugi sameter pasagi punika 106 milimeter pasagi. Kadadean kang wonten ing nginggil milimeter minangka liter saben mèter pasagi punika identik.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]