Uji t-Student

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Uji t-student iku uji hipotètis statistik jroning uji statistika sing nduwèni dhistribusi t-student yèn null hypothesis kadhukung. Uji iki umum dianggo yèn uji statistik nduwèni dhistribusi normal lan aji panjangka (scaling term) diweruhi. Nalika scaling term ora diweruhi lan diganti nganggo aji kira-kira saka data, uji statistik (ing kondhisi tinamtu) ngiloni sawijining dhistribusi Student's t.

Wacan[sunting | sunting sumber]

  • Boneau, C. Alan (1960). "The effects of violations of assumptions underlying the t test". Psychological Bulletin 57 (1): 49–64. doi:10.1037/h0041412
  • Edgell, Stephen E., & Noon, Sheila M (1984). "Effect of violation of normality on the t test of the correlation coefficient". Psychological Bulletin 95 (3): 576–583. doi:10.1037/0033-2909.95.3.576.

Cathetan[sunting | sunting sumber]


Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Kalkulator online[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Uji_t-Student&oldid=833241"