Statistika dhèskriptif

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Contoh Statistika Deskriptif : Grafik pengunjung suatu website

Statistika dhèskriptif iku métodhe-métodhe kang magepokan karo pangumpulan lan penyajian sawijining gugus dhata satemah mènèhi informasi kang migunani.[1] Pengklasifikasian dadi statistika dhèskriptif lan statistika inferensia iku dhedhasar aktivitas kang dilakoni.[2]

Statistika dhèskriptif mung mènèhi informasi ngenani dhata kang diduwèni lan babar pisan ora narik inferensia utawa kesimpulan apa-apa ngenani gugus indhuké kang luwih gedhé.[1] Conto statistika dhèskriptif kang kerep muncul ya iku, tabel, dhiagram, grafik, lan besaran-besaran liya ing kalawarta lan koran-koran.[1] Nganggo Statistika dhèskriptif, kumpulan dhata akan bakal kasuguhaké kanthi ringkes lan rapi sarta bisa mènèhi informasi inti saka kumpulan dhata kang ana. Informasi saka statistika dhèskriptif iki antarané ukuran pemusatan data, ukuran penyebaran data, sarta kecendherungan sawijining gugus dhata.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Ronald E.Walpole. Pengantar Statistika, halaman 2-5". 1993. Jakarta : PT Gramedia Pustaka Utama. ISBN 979-403-313-8
  2. ^ a b Dergibson Siagian & Sugiarto. Métodhe Statistika untuk Bisnis dan Ékonomi, halaman 4-6". 2002. Jakarta : PT Gramedia Pustaka Utama. ISBN 979-655-924-2