Biostatistika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Biostatistika (gabungan saka tembung biologi karo statistika; kadhang-kadhang dirujuk minangka biometri utawa biometrika) iku panerapan èlmu statistika sajeroning èlmu biologi. Èlmu biostatistika ngliputi rancangan pacoban biologi, mliginé ing babagan agrikultur (tetanèn) lan kadhokteran, kolèksi data, ngringkes data, lan analisis data pacoban.