Biostatistika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Biostatistika (gabungan saka tembung biologi karo statistika; kadhang-kadhang dirujuk minangka biometri utawa biometrika) iku panerapan èlmu statistika sajeroning èlmu biologi. Èlmu biostatistika ngambah rancangan pacoban biologi, mligi ing babagan agrikultur (tetanèn) lan kadhokteran, kolèksi data, ngringkes data, lan analisis data pacoban.