Ucik Supra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ucik Supra
PakaryanSutradara
Panganggit skenario film
Taun aktif1980 - saiki

Ucik Supra ya iku sutradara lan panganggit skenario film saka Indonesia. Asmane kawentar ana ing donyane perfilman Indonesia miyos pakaryane minangka sutradara film-film komedi awit dasawarsa 1990-an. Tumeka saiki, Ucik Supra esih nggarap sinétron Tukang Bubur Naik Haji kang diputer ing stasiun RCTI, linambaran skenario kang kaanggit déning Imam Tantowi.[1][2]

Pakaryan Film[besut | besut sumber]

  • Panggung Pinggir Kali (2004) minangka sutradara
  • Badut-badut Kota (1993) minangka sutradara
  • Badut-badut Kota (1993) minangka sutradara
  • Rebo & Robby (1990) minangka sutradara
  • Rebo & Robby (1990) minangka panganggit skenario
  • Sinetron Tukang Bubur Naik Haji minangka sutradara

Bebungah[besut | besut sumber]

  • Nominasi Festival Film Indonesia (Rebo & Robby, Skenario Terbaik, 1991)
  • Piala Citra kategori Sutradara Terbaik Festival Film Indonesia (Rebo & Robby, 1991)
  • Giyaran Terpuji, Bandung Film Festival (Rumah Kardus, 1993)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Indonesia Film Center: Ucik Supra, dideleng, 9 Fèbruari 2017
  2. Tabloid Bintang: 5 Fakta Menarik di Balik Layar "Tukang Bubur Naik Haji" The Series, dideleng, 9 Fèbruari 2017