Tweety

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tweety ing film kartun

Tweety iku karakter saka sèri kartun Looney Tunes, awujud manuk kenari kuning cilik kang dadi mungsuhe kucing kang arane Sylvester. Tweety biaysané dimanfaataké déning wong liya, kayata Nini utawa salah sawijining Bulldog generik ing kartun WB.

Tweety iku nggambarake manuk kenari ing urip ing kandhang diopeni déning Granny. Nalika ing jaba kandhang, Tweety kudu mungsuhan karo Sylvester. Tweety mesthi beja nalika dijaga déning Hector kang urip ing omahe Granny.

Karakter iki digawé déning Bob Clampett lan digawé sempurna déning Friz Freleng. Kartun pisananane ya iku A Tale of Two Kitties, ing kana Tweety metu karo Babbit lan Catstello nalika tanggal 21 November 1942.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tweety&oldid=988141"