Tweety

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tweety ing film kartun

Tweety iku karakter saka sèri kartun Looney Tunes, awujud manuk kenari kuning cilik kang dadi mungsuhe kucing kang arane Sylvester. Tweety biaysané dimanfaataké déning wong liya, kayata Nini utawa salah sawijining Bulldog generik ing kartun WB.

Tweety iku nggambarake manuk kenari ing urip ing kandhang diopeni dening Granny. Nalika ing jaba kandhang, Tweety kudu mungsuhan karo Sylvester. Tweety mesthi beja nalika dijaga dening Hector kang urip ing omahe Granny.

Karakter iki digawe dening Bob Clampett lan digawe sempurna dening Friz Freleng. Kartun pisananane yaiku A Tale of Two Kitties, ing kana Tweety metu karo Babbit lan Catstello nalika tanggal 21 November 1942.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tweety&oldid=830745"