Tta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search


True Audio (dicekak TTA) iku sawijining piranti elektronika kanggo ngodhe/bukak kodhe audio, kang duwé ciri simple real-time lossless dhedhasar saringan adaptif prognostik kang nuduhaké kasil kang padha utawa luwih becik tinimbang piranti analog modern lumrahé.

Kompresor TTA[besut | besut sumber]

  • Nyuda pangurangan kualitas nganti 30% ( lossless audio data compression ).
  • Ngodhe/bukak kodhe kanthi algoritma real-time utawa langsung.
  • Cepet lan kabutuhan sistem minimal.
  • Bisa di compile lan dilakokaké ing sawetara platform kang béda-béda.
  • Sumber kodhe lan dokumentasi bébas lan tinarbuka.
  • Panjurung piranti keras (Hardware).


TTA ngayahi komprèsi "tanpa suda" utawa lossless ing babagan kanal gandha utawa multichannel 8, 16 lan 24 bit data saka fail-fail Wav audio. Minangka "lossless", tegesé ora ana data/kualitas kang ilang sajeroning prosès komprèsi - nalika dibukak manèh, data bakal padha karo asliné. Rasio utawa perbandhingan kompresi TTA gumantung marang jinis fail musik kang dikomprès, nanging ukuran komprèsi lumrahé dadi 30% - 70% saka ukuran asli. Format TTA bisa njurung tag informasi ID3v1 lan ID3v2.

Migunakaké True Audio codec, panjenengan bisa nyimpen nganti 20 audio CD saka kolèksi musik, ing sajeroning siji DVD-R kanggo ngunèkaké (playback), kanthi isih nyimpen kabèh tag informasi kang ana ing CD, ing wangun tag informasi kang populèr ya iku ID3.

Proyèk[besut | besut sumber]

Proèk TTA ngasilaké:

  • Format data kang bébas/gratis lan prasaja
  • Plugins kanggo médhia player kang populèr
  • Filter TTA DirectShow
  • Produser Tau - komprèsor kang dhedhasar GUI kanggo Windows
  • Set kapustakan pangembangan C/C++ TTA

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]