Tony Tan Keng Yam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tony Tan Keng Yam
陈庆炎
Tony Tan S.JPG
Présidhèn Singapura
Wiwit linggih
1 September 2011
Mahamantri Lee Hsien Loong
Sadurungé Sellapan Ramanathan
Mantri Pertahanan dan Keamanan
Linggih
1 Agustus 2003 – 1 September 2005
Mahamantri Lee Hsien Loong
Kang sadurungé Petahana
Kang sawisé Shunmugam Jayakumar (Mantri Koordinasi Keamanan Nasional)
Wakil Mahamantri Singapura
Linggih
1 Agustus 1995 – 1 September 2005
Mahamantri Goh Chok Tong
Lee Hsien Loong
Kang sadurungé Ong Teng Cheong
Kang sawisé Wong Kan Seng
Mantri Pertahanan
Linggih
1 Agustus 1995 – 1 Agustus 2003
Mahamantri Goh Chok Tong
Kang sadurungé Lee Boon Yang
Kang sawisé Teo Chee Hean
Mantri Pendidikan
Linggih
1 Januari 1985 – 29 Dhésèmber 1991
Mahamantri Lee Kuan Yew
Goh Chok Tong
Kang sadurungé Goh Keng Swee
Kang sawisé Lee Yock Suan
Mantri Keuangan
Linggih
24 Oktober 1983 – 1 Januari 1985
Mahamantri Lee Kuan Yew
Kang sadurungé Lee Kuan Yew
Kang sawisé Richard Hu Tsu Tau
Member of the Parlemen Singapura Parliament
for Sembawang GRC
Linggih
4 September 1988 – 6 Mèi 2006
Kang sadurungé -
Kang sawisé Khaw Boon Wan
Member of the Parlemen Singapura Parliament
for Sembawang SMC
Linggih
11 Fèbruari 1979 – 3 September 1988
Kang sadurungé Teong Eng Siong
Kang sawisé Petahana
Rerincèn dhiri
Lair (1940-02-07) 7 Fèbruari 1940 (umur 79)
Singapura
Parté pulitik Independen (2011–sekarang)
Gayutan pulitik liya Parté Aksi Rakyat (sebelum 2011)
Sisihan Mary Chee Bee Kiang
Anak 3 laki-laki
1 perempuan
Almamater Universitas Nasional Singapura
Massachusetts Institute of Technology
Universitas Adelaide
Profési Matematikawan
Bankir
Agama Anglikanisme
Sana jaringan Situs resmi

Dr Tony Tan Keng Yam (Hanzi: 陈庆炎博士; Pinyin: Chén Qíngyán; basa Hokkien: Tân Khèng-iām; lair ing Singapura, 7 Fèbruari 1940; umur 79 taun) ya iku Présidhèn Singapura kang njabat ana ing wektu saiki.[1][2][3] Sadurungé dhèwèké dadi mantan Wakil Mahamantri lan Mantri Koordinasi Pertahanan lan Keamanan Singapura.[1][3] Tan njabat dadi Mantri keuangan saka 24 Oktober 1983 nganti tekan 1 Januari 1985, lan dadi Mantri Pendidikan saka Januari 1985 nganti tekan Dhésèmber 1991, daid Mantri Keséhatan wiwit saka 2 Januari 1985 lan 6 Mèi 1985 lan Mantri Perdagangan lan Perindustrian antarané 7 Mèi 1985 nganti tekan 17 Fèbruari 1986.[1][3] Nalika sasi Dhésèmber 1991, Dr Tan mundur saka kabinèt kanggo bali manèh ana ing sektor swasta dadi Ketua lan CEO Overseas-Chinese Banking Corporation.[1] Nanging dhèwèké tetep dadi anggota parlemen kanggo Sembawang Group Representation Constituency.[1][2] Dr Tan gabung manèh karo kabinèt nalika tanggal 1 Agustus 1995 lan dhèwèké diangkat dadi Wakil Mahamantri lan Mantri Pertahanan.[2] nalika sasi Agustus 2003, Dr Tan diangkat dadi Wakil Mahamantri lan Mantri Koordinasi Pertahanan lan Keamanan.[2] Tan kacathet duwé cathetan nalika usahane kanggo mbantu sapérangan panggon kaya Banda Acèh lan Phuket, kang rusak parah amarga kana tsunami, khususé ana ing babagan rekonstruksi prasarana kutha, lan sumbangan kanggo kurban tsunami.[2][3] Dr Tony Tan nikah karo Mary Chee Bee Kiang. Kekarone banjur kanugraha anak papat, 3 putra lan 1 putri.[2] Dr Tony Tan mandheg dadi Wakil Mahamantri nalika 1 September 2005 lan Wong Kan Seng, Mantri Dalam Negeri Singapura, kang nganteni dhèwèké dadi Wakil Mahamantri Singapura.[2] Sawisé mundur saka kabinèt, Tan dadi ketua National Research Foundation lan uga dadi Wakil Ketua Research, Innovation and Enterprise Council.[3] Dhèwèké uga aktif ana ing Dewan Government of Singapore Investment Corporation (GIC), lan Singapore Press Holdings Limited (SPH).[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]