Tony Tan Keng Yam

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Tony Tan Keng Yam
陈庆炎
Tony Tan S.JPG
Presiden Singapura
Taking office
1 September 2011
Wasir Lee Hsien Loong
Nggantèni Sellapan Ramanathan
Menteri Pertahanan dan Keamanan
Lungguh
1 Agustus 2003 – 1 September 2005
Wasir Lee Hsien Loong
Kadhisiki Petahana
Kagantèni Shunmugam Jayakumar (Menteri Koordinasi Keamanan Nasional)
Wakil Perdana Menteri Singapura
Lungguh
1 Agustus 1995 – 1 September 2005
Wasir Goh Chok Tong
Lee Hsien Loong
Kadhisiki Ong Teng Cheong
Kagantèni Wong Kan Seng
Menteri Pertahanan
Lungguh
1 Agustus 1995 – 1 Agustus 2003
Wasir Goh Chok Tong
Kadhisiki Lee Boon Yang
Kagantèni Teo Chee Hean
Menteri Pendidikan
Lungguh
1 Januari 1985 – 29 Desember 1991
Wasir Lee Kuan Yew
Goh Chok Tong
Kadhisiki Goh Keng Swee
Kagantèni Lee Yock Suan
Menteri Keuangan
Lungguh
24 Oktober 1983 – 1 Januari 1985
Wasir Lee Kuan Yew
Kadhisiki Lee Kuan Yew
Kagantèni Richard Hu Tsu Tau
Member of the Parlemen Singapura Parliament
for Sembawang GRC
Lungguh
4 September 1988 – 6 Mei 2006
Kadhisiki -
Kagantèni Khaw Boon Wan
Member of the Parlemen Singapura Parliament
for Sembawang SMC
Lungguh
11 Februari 1979 – 3 September 1988
Kadhisiki Teong Eng Siong
Kagantèni Petahana
Rerincèn priangga
Lair 7 Pébruari 1940 (umur 76)
Singapura
Parté pulitik Independen (2011–sekarang)
Gayutan pulitik liya Parté Aksi Rakyat (sebelum 2011)
Sisihan Mary Chee Bee Kiang
Anak 3 laki-laki
1 perempuan
Almamater Universitas Nasional Singapura
Massachusetts Institute of Technology
Universitas Adelaide
Propési Matematikawan
Bankir
Agama Anglikanisme
Sana jaringan Situs resmi

Dr Tony Tan Keng Yam (Cina: 陈庆炎博士; pinyin: Chén Qíngyán; basa Hokkien: Tân Khèng-iām; lair ing Singapura, 7 Februari 1940; umur 76 taun) ya iku Presiden Singapura kang njabat ana ing wektu saiki.[1][2][3] Sadurunge dheweke dadi mantan Wakil Perdana Menteri lan Menteri Koordinasi Pertahanan lan Keamanan Singapura.[1][3] Tan njabat dadi Menteri keuangan saka 24 Oktober 1983 nganti tekan 1 Januari 1985, lan dadi Menteri Pendidikan saka Januari 1985 nganti tekan Desember 1991, daid Menteri Keséhatan wiwit saka 2 Januari 1985 lan 6 Mei 1985 lan Menteri Perdagangan lan Perindustrian antarane 7 Mei 1985 nganti tekan 17 Februari 1986.[1][3] Nalika sasi Desember 1991, Dr Tan mundur saka kabinet kanggo bali meneh ana ing sektor swasta dadi Ketua lan CEO Overseas-Chinese Banking Corporation.[1] Nanging dheweke tetep dadi anggota parlemen kanggo Sembawang Group Representation Constituency.[1][2] Dr Tan gabung meneh karo kabinet nalika tanggal 1 Agustus 1995 lan dheweke diangkat dadi Wakil Perdana Menteri lan Menteri Pertahanan.[2] nalika sasi Agustus 2003, Dr Tan diangkat dadi Wakil Perdana Menteri lan Menteri Koordinasi Pertahanan lan Keamanan.[2] Tan kacathet duwé cathetan nalika usahane kanggo mbantu saperangan panggon kaya Banda Aceh lan Phuket, kang rusak parah merga kana tsunami, khususe ana ing babagan rekonstruksi prasarana kutha, lan sumbangan kanggo korban tsunami.[2][3] Dr Tony Tan nikah karo Mary Chee Bee Kiang. Kekarone banjur kanugraha anak papat, 3 putra lan 1 putri.[2] Dr Tony Tan mandheg dadi Wakil Perdana Menteri nalika 1 September 2005 lan Wong Kan Seng, Menteri Dalam Negeri Singapura, kang nganteni dheweke dadi Wakil Perdana Menteri Singapura.[2] Sawise mundur saka kabinet, Tan dadi ketua National Research Foundation lan uga dadi Wakil Ketua Research, Innovation and Enterprise Council.[3] Dheweke uga aktif ana ing Dewan Government of Singapore Investment Corporation (GIC), lan Singapore Press Holdings Limited (SPH).[2]

Cathetan SUku[besut | besut sumber]