Shunmugam Jayakumar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Profesor S Jayakumar.

Profesor Shunmugam Jayakumar (lair 12 Agustus 1939; umur 78 taun) ya iku Deputi Perdana Menteri Singapura wiwit taun 2004 nganti tekan saiki bareng karo Tony Tan Keng Yam.[1][2] Dhèwèké uga nyekel kalungguhan dadi Menteri Hukum Singapura.[1] Dhèwèké nerusaké pendidikan ana ing Raffles Institution.[1] Dhèwèké nyinaoni babagan ukum ana ing Universitas Singapura, lan lulus kantji gelar Bachelor of Law (Kehormatan) taun 1963.[2] Jaya banjur ditampa dadi pengacara nalika taun 1964.[2] Dhèwèké banjur nerusaké ana ing Sekolah Hukum Yale, Amérika Sarékat, lan dhèwèké nampa gelar Master of Law nalika taun 1966.[2] Dhèwèké mulang ana ing fakultas ukum Universitas Nasional Singapura saka taun 1964 nganti tekan 1981.[2] Nalika taun 1974 dhèwèké banjur diangkat dadi dekan anaing kampuse.[2] Sasuwene dadi dhosèn ing universitas iku, S. Jayakumar nulis buku kang cacahé telu lan artikel kang cacahé 32 ngeneni babagan hukum konstitusi, hukum internasional lan pendidikan resmi.[2] Nalika taun 1971, dhèwèké dikirim menyang Kementerian Luar Negeri kanggo njabat dadi Perwakilan Tetap Singapura ana ing Perserikatan Bangsa-Bangsa (PBB) lan Komisaris Tinggi kanggo Kanada.[2] Dhèwèké njabat iku nganti tekan taun 1974.[2] Saka taun 1974 nganti tekan taun 1979, dhèwèké dadi anggota Delegasi Singapura ana ing Hukum Konferensi Kelautan PBB.[2] Taun 1980, Jaya diangkat dadi parlemen (MP) kanggo Konstituensi Bedok.[2] Dhèwèké diangkat manèh dadi anggota parlemen kanggo Bedok taun 1984.[2] Ana ing rencana Konstituensi Perwakilan Kelompok (GRC), dhèwèké diangkat dadi salah siji saka 3 anggota parlemen ing GRC kang padha taun 1988.[2] Ia diangkat kembali sebagai salah satu dari 4 anggota parlemen pada GRC yang sama pada Pemilihan Umum Singapura 1991.[2] Dhèwèké banjur diangkat manèh dadi salah siji anggota parlemen kanggo GRC Pesisir Wétan nalika ing Pemilihan Umum Singapura 1997.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]