Tonkatsu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tonkatsu
Tonkatsu of Kimukatsu.jpg
Tonkatsu
Panggonan asalJapan
Tlatah utawa prajaEast Asia
Woworan pokokCutlet (pork fillet or loin), cabbage, miso soup
Buku masakan: Tonkatsu  Médhia: Tonkatsu

Tonkatsu umume disajik karo kubis abon. Umume dipangan nganggo jinis saos coklat kenthel sing diarani saos tonkatsu utawa cukup sōsu (saos), karashi (mustar), lan bisa uga irisan lemon. Biasane disajeni nganggo beras, sup miso lan tsukemono lan dipangan nganggo sumpit. Bisa uga disajikake karo ponzu lan daikon parut tinimbang saus tonkatsu. [1]

Saliyane disajikake minangka sajian, digunakake kanggo ngisi sandwich utawa kombinasi karo kari .

Tonkatsu
Katsu kari

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Ono, Tadashi; Salat, Harris (2013). Japanese Soul Cooking: Ramen, Tonkatsu, Tempura, and More from the Streets and Kitchens of Tokyo and Beyond. Potter/Ten Speed/Harmony/Rodale. ISBN 9781607743538. Dibukak ing 21 July 2020.