Kari Jepang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Japanese curry
Beef curry rice 003.jpg
A plate of Japanese style curry with rice
JinisCurry
Panggonan asalJapan
Woworan pokokVegetables (onions, carrots, potatoes), meat (beef, pork, chicken)
VariasiKarē raisu, karē udon, karē-pan
Buku masakan: Japanese curry  Médhia: Japanese curry


Kari Jepang minangka salah sawijining olahan kari saka jepang. Bebarengan karo saos, macem-macem sayuran lan daging digunakake kanggo nggawe kari Jepang. Sayuran dhasar yaiku bawang, wortel, lan kentang. Daging sapi, daging babi, lan pitik minangka pilihan daging sing paling populer. Katsu-karē minangka cutlet goreng jero ( tonkatsu ; biasane daging babi utawa pitik) kanthi saos kari Jepang. [1] Kari asale saka masakan India lan digawa menyang Jepang saka India dening Inggris . Angkatan Laut Jepang Kekaisaran nggunakake kari kanggo nyegah beriberi, lan saiki menu Jumuah Angkatan Daya Maritim Jepang kari kari. Piring kasebut dadi populer lan kasedhiya kanggo tuku ing supermarket lan restoran ing pungkasan taun 1960an. Iki wis diadaptasi wiwit diwiwiti karo Jepang, lan akeh dikonsumsi nganti bisa diarani panganan nasional . [2] Nasi kari biasane disajeni nganggo sisih fukujinzuke utawa rakkyō . [3]


Karē-pan (roti kari)
Nasi kari Jepang kanthi daging sapi abon ing Singapura
Katsu karē saka Jinbōchō, Tokyo
Ichibanya

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Chicken katsu curry". Food recipes. BBC. 2016. Dibukak ing 20 January 2016.
  2. 『カレーライス』に関するアンケート (ing basa Jepang). ネットリサーチ ディムスドライブ. Dibukak ing 1 February 2016.
  3. Jan Davison (15 May 2018). Pickles: A Global History. Reaktion Books. p. 33. ISBN 978-1-78023-959-0.