Tlaga Ontario

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tlaga Ontario
Wave in Lake Ontario.jpg
Looking east across Lake Ontario to Toronto
Lake-Ontario.svg
Lake Ontario and the other Great Lakes
PernahNorth America
GolonganGreat Lakes
Koordhinat43°42′N 77°54′W / 43.7°N 77.9°W / 43.7; -77.9Koordhinat: 43°42′N 77°54′W / 43.7°N 77.9°W / 43.7; -77.9
Jinis tlagaGlacial
Arus mlebu kang pokokNiagara River
Arus metu kang pokokSt. Lawrence River
Catchment area24,720 sq mi (64,000 km2)[1]
Basin countriesUnited States
Canada
Max. length193 mi (311 km)[2]
Max. width53 mi (85 km)[2]
Surface area7,340 sq mi (19,000 km2)[1]
Average depth283 ft (86 m)[2][3]
Max. depth802 ft (244 m)[2][3]
Water volume393 cu mi (1,640 km3)[2]
Residence time6 years
Shore length1634 mi (1,020 km) plus 78 mi (126 km) for islands[4]
Surface elevation243 ft (74 m)[2]
SettlementsToronto, Ontario
Hamilton, Ontario
Rochester, New York
References[3]
1 Shore length is not a well-defined measure.

Tlaga Ontario (Prancis: Lac Ontario) iku salah siji saka limang tlaga gedhé ing Amérika Lor. Tlaga iki wewatesan ing sisih lor lan kidul-kulon karo Provinsi Ontario, Kanadha, lan ing sisih kidul karo praja New York. Ontario, minangka provinsi ing Kanada kang padhet dhéwé déning kang ndunungi, didadèkaké jeneng tlaga iki. Sajeroning basa Wyandot (Huron), ontarío tegesé “tlaga mawa banyu gilar-gilar”.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng EPAphysical
  2. a b c d e f Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng EPA
  3. a b c Wright 2006, k. 64.
  4. Shorelines of the Great Lakes Archived April 5, 2015, at the Wayback Machine.

Pranala njaba[besut | besut sumber]