Tin Oo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Tin Oo (lair ing Pathein, 3 Maret 1927; umur 89 taun), (asring dirujuk minangka U Tin Oo, 'U' iku gelar kinurmatan ing basa Myanmar, kira-kira padha karo 'Bapak') iku aktivis pro-dhémokrasi lan wakil pamimpin Liga Nasional kanggo Dhémokrasi (NLD) ing Myanmar (Burma).

Tin Oo iku jendral lan Mentri Pertahanan Burma saka taun 1974 tekan taun 1976.

Nalika tanggal 30 Mei 2003, Tin Oo, sing lagi ana ing sawijining rombongan bebarengan Aung San Suu Kyi, pamimpin NLD, diserang ing désa Depayin ing sisih lor nagara iku déning sawijining grombolan sing disengkuyung pamaréntah. Grombolan mau merjaya lan natoni akèh panyengkuyung Suu Kyi.[1] Tin Oo ditahan bebarengan karo Aung San Suu Kyi lan wiwité dilebokaké menyang pakunjaran ing Kalay ing Myanmar lor-wétan. Nalika sasi Februari 2004 panjenengané digawa bali menyang omahé ing Yangon, lan dikenani tahanan omah.[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ "The Depayin Massacre 2 Years On, Justice Denied" (PDF). ASEAN Inter-Parliamentary Myanmar Caucus. 30 Mei 2005. Retrieved 4 Feb. 2007.  Check date values in: |access-date=, |date= (help)
  2. ^ "Myanmar extends Suu Kyi’s detention". AFP/The Manila Times. 15 Feb. 2007. Retrieved 14 Feb. 2007.  Check date values in: |access-date=, |date= (help)

Pirsani uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tin_Oo&oldid=1051795"