Tahanan omah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Tahanan omah sajeroning keadilan lan hukum, iku sawijining jinis ukuman déning pihak sing duwé wewenang, kanthi mbatesi ruang gerak mung sajeroning lingkup papan padunungané. Lelungan diwatesi, malah ana sing ora diidinaké babar pisan. Tahanan omah dianggep minangka alternatif alus saka penahanan sajeroning pakunjaran.

Senadyan tahanan omah bisa dipatrapaké ing kasus kriminal biasa yèn kunjara ora dianggep wangun ukuman sing bener, tahanan omah iki kerep dipigunakaké minangka wangun rèprèsi pamaréntahan otoriter marang lawan pulitik-é. Sajeroning kasus iki, umumé, wong sing dikenani tahanan omah ora éntuk aksès menyang media komunikasi. Yèn komunikasi èlèektronik diidinaké, racaké banjur disensor.

Salah siji conto tahanan omah sing cukup dikenal ing Indonesia yakuwi tahanan omah marang Soekarno, présidhèn pisanan Indonesia.