Thein Sein

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Thein Sein
(my)
Thein Sein

Mangsa jabatan
4 Februari 2011 – Sapunika
[[Wakil Présidhèn Myanmar|Wakil Présidhèn]] Tin Aung Myint Oo
Didhisiki déning Than Shwe (Ketua Dewan Perdamaian lan Pembangunan Myanmar)
Diganti déning Saweg njabat

Mangsa jabatan
24 Oktober 2007 – 4 Februari 2011
Pejabat: April 2007 – 24 Oktober 2007
Leader Than Shwe
Didhisiki déning Soe Win
Diganti déning Jabatan ditiadakan

Miyos 20 April 1945 (umur 71)[1]
Pyu, Bago Division
Partai pulitik Union Solidarity and Development Party (2010–sapunika)
Partai pulitik (sanèsipun) Dewan Perdamaian lan Pembangunan Nagara (sadèrèngipun 2010)
Garwa Khin Khin Win

Jendral Thein Sein (basa Myanmar: သိန္းစိန္) punika perdhana mentri Myanmar. Panjenenganipun dipunpatah wulan April 2007[2] minangka perdhana mentri interim, nggantosaken Soe Win, ingkang nglampahi perawatan médhis.[3][4] Thein Sein dados pangganti tetep Soe Win tanggal 24 Oktober 2007 sasampunipun tilardonyanipun Soe Win tanggal 12 Oktober 2007.[5]

Thein Sein nyipeng jabatan sekretaris sepindhah salabetipun pamaréntahan junta Dewan Perdamaian lan Pembangunan Nagara. Panjenenganipun punika jendral kanthi peringkat paling inggil kaping sekawan ing nagari punika, lan ugi njabat minangka pimpinan Komisi Pamaréntah Konvènsi Nasional ingkang dipunsponsori pamaréntah. Thein Sein nglampahi négosiasi tingkat inggil kaliyan Bangladesh lan Kamboja.[3][4]

Sasampunipun pamatahan resminipun minangka perdhana mentri, panjenenganipun minggah pangkat dados jendral penuh saking lètnan jendral.[6] Nalika kunjungan kanagaran sepindhahipun ing njawi Myanmar minangka perdhana mentri, Thein Sein nglampahi négosiasi tingkat inggil kaliyan Laos, Vietnam lan Kamboja.[7][8][9]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Soe Win
Perdhana Mentri Myanmar
2007–2011

Cithakan:S-non

Sing mengku  sadurungé:
Than Shwe
minangka Ketua Dewan Perdamaian lan Pembangunan Myanmar
Présidhèn Myanmar
2011–Saiki
Isih njabat


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Thein_Sein&oldid=1052399"