The Perks of Being a Wallflower (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Perks of Being a Wallflower
250px
Poster film The Perks of Being a Wallflower
Disutradarani Stephen Chbosky
Diprodhuseri John Malkovich
Russell Smith
Lianne Halfon
Diskénariyoni Stephen Chbosky
Adhedhasar The Perks of Being a Wallflower
déning Stephen Chbosky
Dibintangi Logan Lerman
Emma Watson
Ezra Miller
Dimusiki Michael Brook
Sinématografi Andrew Dunn
Dibesut déning Mary Jo Markey
Perusahaan
prodhuksi
Mr. Mudd
Dibabar déning Summit Entertainment
Tanggal metu
  • Sèptèmber 8, 2012 (2012-09-08) (Festival Film Internasional Toronto)
  • Sèptèmber 21, 2012 (2012-09-21) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Oktober 12, 2012 (2012-10-12) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
103 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $13 juta[2]
Kalarisan $33.384.127[3]

The Perks of Being a Wallflower yaiku film drama romantis Amerika Serikat taun 2012 sing disutradarani dening Stephen Chbosky lan diprodhuksi dening John Malkovich, Russell Smith lan Lianne Halfon. Naskah film iki ditulis dening Stephen Chbosky adhedhasar novel The Perks of Being a Wallflower dening Stephen Chbosky. Juru paragane yakuwi Logan Lerman, Emma Watson lan Ezra Miller .

Film The Perks of Being a Wallflowe ditayangke ing Festival Film Internasional Toronto tanggal 8 September 2012 [4] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 21 September 2012 kanthi winates lan sacara luas tanggal 12 Oktober 2012.[5] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Logan Lerman minangka Charlie Kelmeckis
  • Emma Watson minangka Sam
  • Ezra Miller minangka Patrick
  • Mae Whitman minangka Mary Elizabeth
  • Paul Rudd as Mr. Anderson
  • Nina Dobrev minangka Candace Kelmeckis
  • Johnny Simmons minangka Brad
  • Erin Wilhelmi minangka Alice
  • Adam Hagenbuch minangka Bob
  • Kate Walsh minangka Mrs. Kelmeckis
  • Dylan McDermott minangka Pak. Kelmeckis
  • Melanie Lynskey minangka asisten Helen
  • Joan Cusack minangka Dr. Burton
  • Zane Holtz minangka Chris Kelmeckis
  • Reece Thompson minangka Craig
  • Nicholas Braun minangka Crane Ponytail
  • Landon Pigg minangka Peter
  • Tom Savini minangka Pak. Callahan
  • Julia Garner minangka Susan

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film The Perks of Being a Wallflower nampa ulasan apik saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film iki nduweni rating 86%, adhedhasar 155 ulsan, kanthi rating rata-rata 7.4 / 10.[6] Adhedhasar Metacritic, film iki entuk nile 67 saka 100, adhedhasar 36 kritik, nuduhake "ulasan apik".[7]

Box office[besut | besut sumber]

Film The Perks of Being a Wallflower entuk $ 17,742,948 ing Amerika Utara lan $ 15,641,179 ing negara liyane. Total pendapatane sing ditampa dening film iki nganti $ 33,384,127, ngluwihi biaya nggawene yaiku $ 13 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 228,359, ndadikake urutan kang 32 ing box office. Nanging, secara luas, film kasebut entuk $ 2,150,064,ndadikake urutan kaping 10 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]