The Octonauts

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Octonauts minangka sèri télévisi anak saka Inggris, diprodhuksi déning Silvergate Média kanggo saluran CBeebies BBC . Sèri iki diwiwiti ing Irlandia déning Brown Bag Films nanging nggunakaké aktor swara saka Inggris. Sèri TV adhèdhasar buku anak-anak Amerika Serikat sing ditulis déning Vicki Wong lan Michael C. Murphy saka Meomi Design Inc.

Sèri télévisi iki nyeritakaké kru njajahi segara sing digawé saka kéwan antropomorfik, yaiku tim wolung petualang sing manggon ing ngisor segara, Octopod, saka ngendi dhèwèké berpetualang kanthi bantuan armada kendaraan akuatik. Masalah kasebut kaya Star Trek lan Thunderbird [1] dicampur karo Jacques Cousteau . Sanajan téknologi kasebut fiksi, makhluk éksotis lan lokasi sing ditemoni para awak kapal didhasaraké kéwan laut sejati ing habitat alamé.

The Octonauts wis dianyari kanthi sèri 6 sing bakal "ngenalaké lingkungan anyar, [...] karakter lan armada anyar" sing bakal dirilis ana ing taun 2020. [2]

Buku[besut | besut sumber]

Buku asli pisanan diterbitaké ing USA déning Immedium taun 2006, lan diterbitaké ing Inggris déning Harper Collins ing 2009. Enem judhul déning Meomi wis diterbitaké:

  • The Octonauts & the Only Lonely Monster
  • The Octonauts & Sea Shade
  • The Octonauts & the Frown Fish
  • The Octonauts & Great Ghost Reef .
  • The Octonauts Explore the Great Big Ocean
  • The Octonauts & the Growing Goldfish

Seri TV[besut | besut sumber]

Ing taun 2010, The Octonauts diadaptasi dadi sèrial télévisi animasi CGI 52 episode sing digawé déning Chorion lan Brown Bag Films. Iki pisanan ditayangké ing UK ing 4 Oktober 2010 ing CBeebies, saluran télévisi BBC kanggo ing sangisoré 7 taun. Sèri pisanan rampung ing Februari 2011, nanging terus ditayangaké minangka mbalèni. Sèri kaping 22 episode diwiwiti ing wulan Nopember 2012.

The Octonauts duwèni premiere AS ing Disney Channel ing Januari 2012, nanging akeh karakter 'suara sing diganti kanggo mènèhi aksèn Amérika (Hispanik ing kasus Péso lan Pinto), sanajan Kaptèn Barnacles, Kwazii lan Prof. Inkling mempertahanké swara asli Inggris. [3] Uga wis ditampilaké ing Irlandia ( RTÉ Two ), Kanada ( Treehouse TV ), lan Australia ( ABC Television ). Acara kasebut wis diterjemahaké lan ditampilaké ing Perancis ( TF1 ), Spanyol lan Portugis ( Discovery Kids Latin America ), Finlandia ( YLE TV2 ), Welsh ( S4C ) lan Slowakia ( STV2 ). [4]

Siri iki digawé kanthi bantuan ahli biologi laut Dr. Lara A. Ferry-Graham lan Dr. Michael H. Graham, sing sadurungé nyambut gawé ing Finding Nemo . [1]

Acara TV kasebut épisodik, kanthi saben episode 11 menit. Karakteré nemokaké makhluk laut sing ora biasa nanging nyata nalika njelajah donya aneh. Biasané wong kudu nemokaké fakta penting biologi utawa prilaku babagan makhluk kasebut kanggo ngluwari utawa nyelametaké saka bebaya. Kisah-kisah kasebut biasané nduwèni 3 karakter utama: Kaptèn Barnacles, Kwazii lan Péso, karo lima Octonauts liyané sing ndhukung peran.

Ing sajroning serial TV, dhèwèké nggunakaké lima kendaraan sing diarani manawa ing laut sing diarani GUP-A kanggo GUP-E, pédal sing didhiskusi GUP-F, dipimpin déning Kaptèn Barnacles lan Kwazii, sing muncul ing Episode 10 saka Sèri 1 ( The Speedy Sailfish ) Gup-S submarine sing bentuké narwhal sing bisa dipisahaké dadi siji setengah dadi liwat tanah, gup-V, vegimal sing didhasaraké, lan kuat dilacak GUP-X, pisanan muncul ing Episode 52 saka Seri 1 ( The Great Christmas Rescue ).

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Saluran[besut | besut sumber]

Pranala liyane[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b wawancara karo produser eksekutif Kurt Mueller BBC Press Office
  2. https://www.awn.com/news/silvergate-media-produce-fashion-ally-nick
  3. Amazon review customer
  4. Kaca S4C Octonots.