The Lucky One

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Lucky One
250px
Poster Film The Lucky One
DisutradaraniScott Hicks
DiprodhuseriDenise Di Novi
Kevin McCormick
DiskénariyoniWill Fetters
AdhedhasarThe Lucky One
déning Nicholas Sparks
DibintangiZac Efron
Taylor Schilling
Blythe Danner
Jay R. Ferguson
DimusikiMark Isham
SinématografiAlar Kivilo
Dibesut déningScott Gray
Perusahaan
prodhuksi
Village Roadshow Pictures
Di Novi Pictures
Dibabar déningWarner Bros. Pictures
Tanggal metu
  • April 19, 2012 (2012-04-19)
Suwéné
100 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$25 juta[2]
Kalarisan$99,357,138[3]

The Lucky One nggih punika filem sandhiwara romantis saking Amérikah Sarékat taun 2012. Filem punika kaarahaken déning Scott Hicks. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Will Fetters, adhedhasar saking novel kanthi sesirah ingkang sami, pakaryanipun Nicholas Sparks ingkang kaanggit taun 2008. Juru damel kapasrahaken dhumateng Denise Di Novi lan Kevin McCormick. Para juru paraga ingkang kadhapuk antawisipun Zac Efron, Taylor Schilling, Blythe Danner, lan Jay R. Ferguson. The Lucky One kababar ing surya 19 April 2012 déning Warner Bros. Pictures. Sinaosa kasil ngempalaken arta dumugi $99,357,138, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pedamelan, $25 yuta, filem punika taksih nguciwani amargi namung sekedhik pangalembana saking para juru kritik.[4]

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Zac Efron minangka Logan Thibault
  • Taylor Schilling minangka Beth Green
  • Blythe Danner minangka Ellie
  • Jay R. Ferguson minangka Keith Clayton
  • Riley Thomas Stewart minangka Ben Clayton
  • Adam LeFevre minangka Hakim Clayton
  • Ann McKenzie minangka Charlotte Clayton
  • Joe Chrest minangka Deputi Moore
  • Jillian Batherson minangka Amanda
  • Whitney Forsythe minangka kakak Logan
  • Russell Durham Comegys minangka Roger Lyle
  • Robert Hayes minangka Victor Miles
  • Cameron Banfield minangka Younger Marine
  • Kendal Tuttle minangka Drake "Aces" Green
  • Sharon Morris minangka kepala sekolah Miller

Box office[besut | besut sumber]

The Lucky One kasil ngempalaken arta dumugi USD 22,515,358 ing panggiyaran pungkasan peken, ngancik urutan kaping kalih wonten box office, sawingkingipun fielm Think Like a Man ing surya 8 Juli 2012. Salajengipun kasil ngempalaken arta dumugi USD 60,4 saking pairsa ing Amerika Ler, lan USD 38,9 yuta saking negari sanèsipun, kanthi gunggung USD 99,357,138.[3]

Bebungah[besut | besut sumber]

Taun Pasanggiri Kategori Panampi Kasil
2012 Golden Trailer Awards Best Romance "Find You" Nominasi
Best Romance Poster "One Sheet" Menang
Best Romance TV Spot "Reveal" Nominasi
Teen Choice Awards[5] Choice Movie Actor: Drama Zac Efron Menang
Choice Movie Actor: Romance Zac Efron Menang
Choice Movie Actress: Romance Taylor Schilling Nominasi
Choice Movie: Drama The Lucky One Menang
Choice Movie: Liplock Zac Efron/Taylor Schilling Nominasi
Choice Movie: Romance The Lucky One Nominasi
2013 People's Choice Awards Favorite Dramatic Movie The Lucky One Nominasi
Favorite Dramatic Movie Actor Zac Efron Menang
Young Artist Awards[6] Best Performance in a Feature Film - Leading Young Actor Ten and Under Riley Thomas Stewart Nominasi

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "THE LUCKY ONE". British Board of Film Classification. Dijupuk April 24, 2012. 
  2. Kaufman, Amy (April 19, 2012). "Movie Projector: Zac Efron or Steve Harvey will beat 'The Hunger Games'". Los Angeles Times. Dijupuk April 24, 2012. 
  3. a b "The Lucky One (2012)". Box Office Mojo. IMDb. Dijupuk May 26, 2012. 
  4. "The Lucky One". Metacritic. Dijupuk May 24, 2012. 
  5. "Teen Choice Award Nominees 2012". The Huffington Post. May 18, 2012. Dijupuk May 19, 2012. 
  6. "34th Annual Young Artist Awards". YoungArtistAwards.org. Dijupuk 2013-03-31. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]