The King & the Commissioner

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
The King & the Commissioner
The-king-and-the-commissioner-poster.jpg
Theatrical poster
DisutradaraniShaji Kailas
DiprodhuseriAnto Joseph
Ditulis déningRenji Panicker
DibintangiMammootty
Suresh Gopi
DimusikiRajamani
SinématografiBharani K. Dharan
Sharavanan
Shaji Kumar
Dibesut déningSamjath
Perusahaan
prodhuksi
Emperor Cinema
Dibabar déningPlay House Entertainments Release
Tanggal metu
  • 23 Maret 2012 (2012-03-23)
[1]
Suwéné
190 menit
NagaraIndia
BasaMalayalam

The King & the Commissioner inggih punika filem thriller saking India abasa Malayalam ingkang dipundamel ing taun 2012. Filem punika dipunsutradarani Shaji Kailas, dhedhasar skénario anggitanipun Renji Panicker. Para juru paraga ingkang didhapuk minangka paragan ing filem punika antawisipun Mammootty, Suresh Gopi, Saikumar, Janardhanan, lan Samvrutha Sunil. Filem punika awujud candhakan saking filem sadèrèngipun, sesirah Commissioner ingkang kababar taun 1994 lan The King ingkang kababar ing taun 1995. Play House Entertainments mbabar filem punika kanthi sesarengan ing tanggal 23 Maret 2012.[2][3]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Wonten kalih prabédan antawisipun The King lan Commissioner, ingkang dipunparagani Mammootty lan Suresh Gopi taun 1995 lan 1994. Filem punika kasil nampi kasuksèsan salebetipun box office rikala samanten.[4][5] Nanging, filem damelan taun 2012 The King and the Commissioner awujud filem ingkang dipunangkat lan kalajengaken saking kekalih filem wau. Kajawi punika, para paraga priya ing kekalih filem ugi nyawiji kaliyan Renji Panicker minangka panganggit skénario.

Filem damelan taun 2012 mratandhani minangka pakaryan kaping sekawan saking Mammootty lan lan kaping sedasa saking Suresh Gopi. Kalebet mratandhani wangsulipun malih Shaji Kailas-Renji Panicker ingkang naté pepisahan dangunipun 16 taun.[6][7] Awit pramula, filem punika sampun kalapuraken nampi kasuksèsan[8] katandhing film ke-tiga The King, Commissioner, dan sequel Bharathchandran I.P.S. tauun 1995, 1994, dan 2005.[9][10][11][12][13][14] Pamundhutan gambar kawiwitan ing Trivandrum tanggal 6 Juni 2011. Mammootty nyawiji wonten filem punika nalika tanggal 13 Juni.[15] Sasampunipun wonten Trivandrum, pamundhutan gambar kalajengaken wonten Kochi lan ing Delhi.[11][16][17]

Tumrap filem punika, Rediff.com maringi biji saking bintang 2 dumugi 5.[18] IndiaGlitz mratélakaken bilih filem punika pikantuk paremenan saking pamirsa kanthi biji 5 dumugi 10. Filem punika sampun cekap nyembadani kekajengan para pamirsa, nanging mboten patos saé tumrapipun pangempalan arta saking pambabaran.[19]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The King and Commissioner on March 23". Sify. 22 February 2012. Dibukak ing 23 February 2012.
  2. Jaleel, Jiya (16 June 2011). Jollyland, Sabu (ed.). "ദേശിയ സുരക്ഷാതലവനായി ജോസഫ് അലക്സ്, ഒപ്പം ഭരത്ചന്ദ്രൻ ഐ.പി.എസും". Mammootty Times (Print) (ing basa Malayalam). Thrissur: Mammootty Times. 8 (11): 6–18. Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (pitulung)
  3. Vazhur, Jose (26 June 2011). Laxman, Prasad (ed.). "ജോസഫ് അലക്സും ജി.കെ യും". Vellinakshathram Film, TV & Video Weekly (Print) (ing basa Malayalam). Thiruvananthapuram: Kalakaumudi Publications (Pvt) Ltd. 22 (42): 6–9. Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (pitulung)
  4. Pillai, Sreedhar (19 August 2005). "The season of sequels". The Hindu. Dibukak ing 19 June 2011.
  5. Pillai, Sreedhar (30 December 2005). "Boom year for mollywood". The Hindu. Dibukak ing 19 June 2011.
  6. "Deadly duo back in hunt!". Bangalore Mirror. 24 June 2011. Dibukak ing 27 June 2011.
  7. "King and Commissioner unite". Indian Express. 7 June 2011. Dibukak ing 27 June 2011.
  8. "The King and the Commissioner: Mammootty & Suresh Gopi together again". zonkerala.com, Magazine. Zonora Technologies. 19 July 2010.
  9. Joseph, Anju (26 June 2011). R. Balakrishnan, Madhu (ed.). "പുതിയ ചരിത്രമെഴുമാൻ ജോസഫ് അലക്സും ഭരത് ചന്ദ്രനും ഒരുമിചെത്തുന്നു". Nana Film weekly (Print) (ing basa Malayalam). Kollam: Nana. 39 (35): 31. രൺജിയുടെയും എൻറെയും ഞങ്ങളുടെ സിനിമയിലെ ഏറ്റവും ശക്തമായ കഥാപാത്രങ്ങളെ യോജിപ്പിച്ചുകൊണ്ട് വളരെ സവിശേഷതയുള്ള പുതിയരു പശ്ചാത്തലത്തിൽ പുതിയൊരു കഥ പറയുകയാണ് Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (pitulung)
  10. "കിംഗ് കമ്മിഷണർ ഉപേക്ഷിച്ചു" (ing basa Malayalam). Kaumudi Plus. 17 March 2011. Dibukak ing 19 June 2011.
  11. a b "Action Replay". The New Indian Express. IBN Live. 6 January 2012. Retrieved 12 January 2012.
  12. "Reema moves to Malayalam?". Sify. 8 June 2011. Dibukak ing 8 July 2011.
  13. "Sanjanaa plays heroine in King & Commissioner". Sify. 30 June 2011. Dibukak ing 3 July 2011.
  14. George, Vijay (6 July 2011). "Insights into an actor". Chennai, India: The Hindu. Dibukak ing 8 July 2011.
  15. "Mammootty to Start Shooting for The King and the Commissioner". NDTV. 12 June 2011. Dibukak ing 27 June 2011.
  16. "Mammootty shooting King and Commissioner". South Asia Mail. Dibukak ing 19 June 2011.
  17. "കിംഗ് ആൻഡ് കമ്മിഷണർ കൊച്ചിയിൽ" (ing basa Malayalam). Kaumudi Plus. 10 June 2011. Dibukak ing 19 June 2011.
  18. "Review: The King And The Commissioner stirs nostalgia". rediff.com.
  19. "The King and the Commissioner Malayalam Movie Review – IndiaGlitz". indiaglitz.com.

Pranala njawi[besut | besut sumber]