The Jungle Book (filem 2016)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Jungle Book
Poster resmi filem
Poster tater
Disutradarani Jon Favreau
Diprodhuseri
  • Jon Favreau
  • Brigham Taylor
Diskénariyoni Justin Marks
Adhedhasar The Jungle Book
déning Rudyard Kipling
Dibintangi
Dimusiki John Debney
Sinématografi Bill Pope
Dibesut déning Mark Livolsi
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Walt Disney Studios
Motion Pictures
Tanggal metu
  • April 4, 2016 (2016-04-04) (El Capitan Theatre)
  • April 15, 2016 (2016-04-15) (United States)
Suwéné
105 menit[1]
Nagara Amérika Sarékat
Basa Basa Inggris
Rantaman $175 million[2][3]
Kalarisan $160.7 million[4]

The Jungle Book kuwi sawijining filem pangulandaran utawa petualangan kang digawe kanthi tetambahan animasi komputer kang disutradarai déning Jon Favreau saka naskahe Justin Marks lan digawe déning Walt Disney Pictures. Saka karya caritane Rudyard Kipling, filem iki digawe dadi wujud gawéan anyar wujud gabungan saka aksi temenan lan gabungan animasi CGI saka fileme Walt Disney taun 1967 kanthi jeneng padha. Film iki kalebu filem adhaptasi katelu kang memper karo filem taun 1967 lan 1994 kanthi jeneng kang pada uga.[5][6]

Bintang filem kang main ana filem The Jungle Book iki ya iku Neel Sethi kang dadi Mowgli, bocah lanang tanpa wong tuwa kang diopeni déning kéwan-kéwan, lan ngadhepi pangulandaran amungsuh Shere Khan, lan uga nampilake pangisining suwara déning Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Lupita Nyong'o, Scarlett Johansson, Giancarlo Esposito, lan Christopher Walken.

cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "THE JUNGLE BOOK [2D] (PG)". British Board of Film Classification. March 29, 2016. Dijupuk March 29, 2016. 
  2. Anita Busch and Nancy Tartaglione (April 12, 2016). "‘The Jungle Book’, ‘Barbershop: The Next Cut’ To Ignite Weekend Box Office – Preview". Deadline.com. Dijupuk April 13, 2016. 
  3. Dave McMarry (April 12, 2016). "‘Jungle Book’ to Rule Box Office Kingdom With $70 Million Opening". Variety. Dijupuk April 13, 2016. 
  4. "The Jungle Book (2016)". Box Office Mojo. Dijupuk April 17, 2016. 
  5. "The Jungle Book: Production Notes" (PDF). wdsmediafile.com. The Walt Disney Studios. Dijupuk March 28, 2016. 
  6. Thompson, Luke Y. (February 22, 2016). "Jon Favreau Says 'The Jungle Book' Will Be His 'Avatar,' Reveals New Images". Forbes. Dijupuk February 27, 2016.