The Heat (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Heat
The Heat poster.jpg
Poster biyoskup
Disutradarani Paul Feig
Diprodhuseri Peter Chernin
Jenno Topping
Ditulis déning Katie Dippold
Dibintangi Sandra Bullock
Melissa McCarthy
Demián Bichir
Marlon Wayans
Michael Rapaport
Jane Curtin
Dimusiki Mike Andrews
Sinématografi Robert Yeoman
Dibesut déning Brent White
Jay Deuby
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning 20th Century Fox
Tanggal metu
  • Juni 28, 2013 (2013-06-28)
Suwéné
117 menit[1]
120 menit (Unrated cut)
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $43 yuta[2]
Kalarisan $229,9 yuta[2]

The Heat inggih punika filem kumedhi saking Amérika Sarékat ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika diarahaken déning Paul Feig, dhedhasar sekénario anggitanipun Katie Dippold. Paraga ingkang dipundhapuk wonten filem punika antawisipun Sandra Bullock lan Melissa McCarthy minangka agèn mirunggan FBI Sarah Ashburn lan dhétèktif Boston Shannon Mullins, ingkang ngayahi jejibahan mbongkar kagiyatanipun para mafia. Wiwitanipun, filem punika badhé dipunbabar tanggal 5 April 2013, nanging Fox mindhahaken dhateng tanggal 28 Juni 2013.[3][4] The Heat sampun dipunbabar kanthi wujud DVD lan Blu-ray Disc nalika 15 Oktober 2013.[5][6][7]

Lampahan[besut | besut sumber]

Agèn mirunggan FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) punika juru sisik melik ingkang prigel dumunung wonten ing Kitha New York. Piyambakipun dipun-gethingi déning kanca agèn sabarakanipun amargi umuk lan solah bawanipun ingkang ngasoraken tiyang sanès. Wonten ing Boston, piyambakipun srawung kaliyan Shannon Mullins (Melissa McCarthy), satunggalipun pulisi ingkang prigel nanging asring ngendikan awon lan mboten manut dhumateng kantoripun, Dhepartemèn Kapulisèn Boston. Kawontenan punika ndadosaken Ashburn dipun-gethingi Mullins. Sanadyan sampun dipunpeksa déning mantrinipun, Hale (Demián Bichir), Ashburn suthik nyambut damel sesarengan Mullins.

Ashburn lan Mullins ngetutaken Hank LeSoire (Adam Ray) ingkang gadhah Club Ekko lan kasil nglebetaken virus wonten tilpunipun saperlu mundhut katerangan babagan rajaning narkoba, Simon Larkin. Sasampunipun medal saking papan panggènan punika, Ashburn lan Mullins panggihan kaliyan agèn saking DEA, Craig (Dan Bakkedahl) lan Adam (Taran Killam), ingkang saweg nandangi perkawis lan ajrih manawi perkawisipun dipunrampungi Ashburn lan Mullins. Ashburn lan Mullins manggihi vidhio nalika wonten ing mobil agèn DEA ingkang nedahaken sedhèrèkipun Mullins, Jason (Michael Rapaport), wonten sesambunganipun kaliyan organisasi kagunganipun Larkin. Jason nembé kémawon medal saking pakunjaran lan dipundhelikaken déning Mullins supados boten damel gègèr.

Ashburn maringi katerangan lan kapracayan dhumateng Mullins supados énggal tindak wonten griyanipun tiyang sepuhipun saperlu mundhut katerangan saking Jason babagan Larkin. Dumugi ing ngrika, tiyang sepuhipun Mullins (mliginipun ibunipun) lan sedhèrèkipun cacah tiga taksih gething dhumateng Mullins awit saking dipuncepengipun Jason.

Pangaji[besut | besut sumber]

Pangaji Kategori Panampi lan nominator Kasil
Alliance of Women Film Journalists Aktris Agèn Anyar Sing Diantu-Antu Dhéwé Melissa McCarthy Nominasi
American Comedy Awards Aktris Kumedhi Apik Dhéwé-Filem Sandra Bullock Nominasi
Melissa McCarthy Menang
Gambar Obah Lucu Dhéwé Nominasi
Teen Choice Awards Choice Summer Movie Star: Female Sandra Bullock Menang
Melissa McCarthy Nominasi
Choice Movie Chemistry Sandra Bullock
Melissa McCarthy
Menang
Choice Summer Movie Comedy Nominasi
Choice Movie: Hissy Fit Melissa McCarthy Nominasi
Broadcast filem Critics Association Aktris Apik Dhéwé ing Kumedhi Nominasi
Sandra Bullock Nominasi
Filem Kumedhi Apik Dhéwé Nominasi
Golden Trailer Awards Don LaFontaine Award for Best Voice Over Twentieth Century Fox Nominasi
Best Comedy TV Spot Twentieth Century Fox
Open Road Entertainment
Nominasi
MTV Movie Awards Best Comedic Performance Melissa McCarthy Nominasi
People's Choice Awards Favorite Comedic Movie Menang
Favorite Comedic Movie Actress Melissa McCarthy Nominasi
Sandra Bullock Menang
Favorite Movie Duo Sandra Bullock
Melissa McCarthy
Nominasi
St. Louis Gateway filem Critics Association Best Film-Comedy Nominasi
Women filem Critics Circle Best Comedic Actress Melissa McCarthy Menang

Filem candhakipun[besut | besut sumber]

Boten dangu sasampunipun filem punika kababar, sutradara Feig mratélakaken bilih filem punika badhé dipunlajengaken.[8][9] Wonten ing sasi Oktober 2013, Bullock ngendika bilih piyambakipun badhé dipundhapuk malih wonten filem candhakipun.[10][11][12][13]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "THE HEAT (15)". British Board of Film Classification. 2013-04-26. Dijupuk 2013-04-26. 
  2. a b "The Heat (2013) - Box Office Mojo". Box Office Mojo. Dijupuk June 27, 2013. 
  3. Han, Angle (January 29, 2013). "Paul Feig’s ‘The Heat’ Moves to Summer". /film. Dijupuk June 27, 2013. 
  4. Han, Angle (January 29, 2013). "Paul Feig’s ‘The Heat’ Moves to Summer". /film. Dijupuk June 27, 2013. 
  5. Han, Angle (January 29, 2013). "Paul Feig’s ‘The Heat’ Moves to Summer". /film. Dijupuk June 27, 2013. 
  6. Han, Angle (January 29, 2013). "Paul Feig’s ‘The Heat’ Moves to Summer". /film. Dijupuk June 27, 2013. 
  7. Han, Angle (January 29, 2013). "Paul Feig’s ‘The Heat’ Moves to Summer". /film. Dijupuk June 27, 2013. 
  8. Bradford, Evans.
  9. MovieInsider "The Heat 2", 04-03-2013.
  10. Rosen, Christopher.
  11. Lang, Brent.
  12. Puchko, Kristy.
  13. Felming, Mike.

Pranala njawi[besut | besut sumber]