The Air Mail

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Béda saka Air Mail (film).
The Air Mail
The Air Mail poster.jpg
Film poster
Disutradarani Irvin Willat
Diprodhuseri Adolph Zukor
Jesse Lasky
Ditulis
déning
Byron Morgan (story)
James Shelley Hamilton (scenario)
Dibintangi Warner Baxter
Billie Dove
Douglas Fairbanks, Jr.
Sinématografi Alfred Gilks
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar
déning
Paramount Pictures
Tanggal metu
  • Maret 16, 1925 (1925-03-16)
Suwéné
80 minutes
Nagara United States
Basa Silent film
English intertitles

The Air Mail inggih punika filem bisu saking Amérika Sarékat ingkang dipundamel déning Famous Players-Lasky taun 1925. Filem punika dipunsutradarani Irvin Willat, adhedhasar skénario anggitanipun James Shelley Hamilton, dipunangkat saking pamikiranipun Byron Morgan, kanthi mundhut latar cariyos ing Death Valley National Park lan "kutha memedi" Rhyolite, Nevada. Ingkang maragani filem punika antawisipun Warner Baxter, Billie Dove, lan Douglas Fairbanks, Jr.. Paramount Pictures mbabar filem punika kagem sagung pamirsa ing Amérika Sarékat, surya 16 Maret 1925. Dumugi sapunika, filem punika, saking wolung lunthungan namung kasisih sekawan lunthungan kemawon, kasimpen ing Perpustakaan Kongres Amérika Sarékat.[1][2]

Ringkesan[besut | besut sumber]

Russ Kane (Warner Baxter) pikantuk pedamelan minangka pilot ingkang ngayahi jejibahan nyolong Cargo. Nanging, sasampunipun montor mabur mandhap ing salebetipun "kutha memedi", piyambakipun nandang trésna dhumateng Alice Rendon (Billie Dove). Nalika ramanipun Alice (George Irving) mbetahaken usada, piyambakipun madosaken, nanging nalika wangsul, piyambakipun dipunoyak-oyak kaliyan montor maburipun para bégal. Ngadhepi kawontenan punika, réncang Kane, Sandy (Douglas Fairbanks Jr.), mandhap ngagem parasut saking montor mabur, mbekta usada. Sawetawis, para tahanan ingkang medal saking pakunjaran sami ngindhengi griyanipun Alice. Sedaya saget dipuntangani nalika pulisi kasil mbrastha para tahanan punika. Kane ngremukaken montor maburipun para bégal, lan Sandy dados pilot.[3][4]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Sadèrèngipun miwiti pandamelan filem punika, Famous Players-Lasky, nglampahi risèt ngagem sepur dhumateng Beatty, Nevada, ingkang tebihpun sekawan mil (6 km) sisih wétanipun Rhyolite, ingkang naté dipun-ginakaken minangka markas, surya 10 Januari 1925.[5] Montor mabur ingkang diagem pamundhutan gambar dipunkintu saking Reno miyos Tonopah. Pandamelan filem pungkas ing Januari.[5] Salaminipun pendamelan filem, juru lasky misuwur ndandosi The Bottle House, salah satunggalipun yasan ingkang sampun rusak ing "kutha memedi" punika.[2][4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ DuVal, Gary (2002). The Nevada Filmography. McFarland. k. 7. ISBN 0-7864-1271-2. 
  2. ^ a b McCoy, Suzy (2004). Rebecca's Walk Through Time: A Rhyolite Story. Lake Grove, Oregon: Western Places. kk. 60–62. ISBN 1-893944-01-8. 
  3. ^ Garza, Janiss (2009). "The Air Mail". Allmovie (Macrovision Corporation). Dijupuk November 7, 2009. 
  4. ^ a b Hall, Mordaunt (March 17, 1925). "Seven Chances" (subscription required). The New York Times. Dijupuk November 7, 2009. 
  5. ^ a b Patera, Alan H. (2004). "Rhyolite's Demise and the Rise and Fall of Pioneer and Springdale". Western Places (Lake Grove, Oregon: Western Places) 7 (4): 50–51. ISSN 1092-8782. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]