Tembung krama andhap

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tembung krama andhap tembung Jawa kang kanggo ngurmati utawa ngajèni kanthi cara ngasoraké utama purusa. Tegesing tembung andhap iku 'cendhek' utawa 'asor'. Cacahing tembung krama andhap ana sethithik banget, mligi babagan pakaryan, kaya ta: matur, nyuwun, lan nyaosi.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Suwadji 2013, k. 9.

Rujukan[besut | besut sumber]