Telkom Group

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Telkom group.jpg

Telkom Group wujud Gabungan saka sekabehane anak Perusahaan kang diduwèni déning PT Telkom Indonésia Tbk.[1]

Anggota / Anak Perusahaan[besut | besut sumber]

Anata anak Perusahaan kang ana ing ngisor Naungan Telkom Group ya iku :

PT Telekomunikasi Selular (Telkomsel)[besut | besut sumber]

65% saham PT Telekomunikasi Selular diduwèni déning PT Telkom lan turahane ddiduwéni déning SingTel, Singapura. Telkomsel wujud anak perusahaan PT Telkom kang wujud operator Telekomunikasi Seluler Pertama ing Indonésia kang basise tèknologi jaringan GSM Dual Band (900 & 1800), GPRS, WiFi, EDGE, 3G, HSDPA lan HSPA ing sekabehane Indonésia. Kanggo jaringan internasional, Telkomsel wis kolaborasi karo 362 roaming partners ing 196 nagara.[2]

PT Multimedia Nusantara (METRA)[besut | besut sumber]

100% saham PT Multimedia Nusantara diduwèni déning PT Telkom. METRA bergerak ing babagan Multimedia. METRA diarahaké minangka pelaksana amanat strategis Telkom sajrone nglakokaké bisnis ing babagan telco adjacent industries kanti visi minangka pemimpin masa depan sajrone indhustri kanti perkembangan usaha kang rikat sakwene pira-pira taun terakhir, Metra duwé keyakinan bisa nyape target pendapatan usaha kanti rega Rp.10 Trilyun ing taun 2015.[3]

PT Sigma Cipta Caraka (Telkomsigma)[besut | besut sumber]

Telkomsigma wujud anak perusahaan saka PT Multimedia Nusantara. Telkomsigma uga wujud perusahaan penyedia layanan pendukung bisnis kang basise tèknologi informasi lan komunikasi paling ngarep kang wis berkiprah punjul 20 taun ing Indonésia.[4]

PT Finnet Indonésia (Finnet)[besut | besut sumber]

PT Finnet Indonésia ya iku anak perusahaan Telkom kang bergerak ing babagan sistem pembayaran elektronik. Finnet diyasa Telkom sajeroning wujud Joint Venture Company antarané anak perusahaan Telkom ya iku PT. Multimedia Nusantara (METRA) kanti PT Mekar Prana Indah (MPI) kang sahamnya diduwèni déning Yayasan Kesejahteraan Karyawan Bank Indonésia (YKBI). Anata komposisi kepemilikan antarané METRA lan MPI ya iku masing-masing 60% lan 40% Pangedegan FIN@NET ya iku langkah nyata TELKOM sajeroning rangka nyekel peluang pasar sajeroning panyadya Layanan Sistem Pembayaran Sacara Elektronik kanti nyediakake Layanan Solusi Terpadu Sistem Pembayaran Elektronik kanggo Perbankan utawa semua Sektor kang ana kaitané karo Transaksi Finansial Elektronik.[5]

PT Napsindo Primatel Internasional (Napsindo)[besut | besut sumber]

PT Napsindo Primatel Internasional (Napsindo), 60% saham diduwèni déning PT Telkom lan luwihe diduwèni déning PT Infoasia Teknologi Global Tbk (IATG). Napsindo wujud perusahaan duwéne Telkom Group kang bergerak ing babagan Bisnis lan Pemasaran [6]

PT Administrasi Medika (AdMedika)[besut | besut sumber]

PT Administrasi Medika didegake ing taun 2002 lan wujud perusahaan Third Party Administrator (TPA) pertama ing Indonésia kang ngombinasikake aplikasi prosès klaim keséhatan kanthi online karo layanan administrasi asuransi/jaminan keséhatan. Awit taun 2010, AdMedika resmi gabung ing Telkom Group kanti akuisisi liwat anak perusahaan Telkom kang jenenge PT Multimedia Nusantara (METRA) kanti kepemilikan saham mayoritas 75%.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Profil Perusahaan PT Telekomunikasi Indonésia Tbk
  2. Profile - Telkomsel
  3. METRA
  4. PT Sigma Cipta Caraka
  5. Fin@Net Indonésia - We are here as your best partner
  6. Bisnis Jakarta - Komunitas Pebisnis Metropolitan

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]