Tebing Breksi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Tebing Brèksi minangka papan pariwisata ing Kabupatèn Sléman. Lokasi ing jèjèré candhi Prambanan lan cedhak karo Kuil Ijo lan Komplèk Istana Boko. Lokasi Pariwisata Cliff Brèksi pèrsis ing Désa Sambirèjo, Prambanan, Kabupatèn Sléman, Wilayah Khusus Ngayogyakarta 55572.

Kaéndahan Cliff Brèksi[besut | besut sumber]

Taman pariwisata Tebing Brèksi minangka papan wisata alami ing Jogja. Kaya sing dingertèni, papan wisata kasebut kalebu bukit-bukit karang breccia . Tebing tebing Breccias sing nduwé pola sing apik dadi atraksi para turis.

Sejarah[besut | besut sumber]

Sadurungé dadi obyeèk wisata, lokasi Taman Brèksi Cliff sadurungé dadi papan pertambangan rock alami. Kegiatan pertambangan iki ditindakake dening masarakat sekitar. Ing sacedhake lokasi pertambangan, ana papan sing dipotong batu tambang digunakake minangka bahan hiasan bangunan.

Wiwit taun 2014, kegiatan pertambangan ing papan iki wis ditutup déning pemerintah. Penutupan iki adhedhasar asil saka panliten sing nyatakake'é yen watu ing lokasi pertambangan yaiku watu sing asale saka kegiatan gunung berapi ing Gunung Nglanggeran Purba. Banjur lokasi pertambangan ditemtokake minangka papan sing dilindhungi lan ora diidini kanggo kegiatan pertambangan.

Sawise nutup kegiatan pertambangan, masarakat nghias tilas lokasi pertambangan minangka atraksi turis sing kudu dikunjungi. Pas ing wulan Mei 2015, Breksi Cliff diresmikake dening Sri Sultan Hamengkubuwono X minangka papan wisata anyar ing Jogja.

Potensi Pariwisata[besut | besut sumber]

Ngarsane tebing sing uga digunakake minangka salah sawijining lokasi wisata kasebut kudu nduweni sebab tartamtu sing ndadekake atraksi kasebut diarani salah sawijining papan wisata sing menarik. Sebabe yaiku potensial pariwisata alam akeh perkara sing ora kudu dilalekake, kalebu tampilan tembok tebing kanthi ornamen sing rusak sing katon kaya seni. Amarga, dhasar iki tebing iki dibentuk pirang-pirang taun kepungkur lan digunakake minangka situs pertambangan. Sanajan ora digunakake maneh minangka situs pertambangan, sisa-sisa kegiatan pertambangan bisa nampilake ornamen arca sing nggawe tebing kaya cake lapisan.

Iki minangka salah sawijining potensial, saengga tebing iki dadi menarik kanggo dibukak. Njupuk gambar kanthi latar tebing, misale jek minangka salah sawijining perkara sing kudu ditindakaké. Mula, ora kaget yen tebing iki minangka salah sawijining papan sing paling disenengi kanggo njupuk gambar, utamané kanggo pasangan sing nindakaké sesi pre-kawinan lan momen khusus liyane. Sing paling penting nalika ana ing tebing iki, saka pucuk tebing wisatawan bisa ndeleng ing saindenging kutha Jogja, sanajan kegiatan masarakat bisa dideleng saka pucuk tebing, kaya ta pesawat sing mundhak, kendharaan mundur lan sapanunggalané.

Wisata Sakiwa-tengene Breksi[besut | besut sumber]

Saliyané Breksi Cliff, sampéyan bisa ngunjungi sawetara obyek wisata ing sekitar Breksi. Antaraneé: Kraton Ratu Boko, Kuil Ijo, Kuil Barong, lan Candhi Banyunibo .