Tawur bubuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tawon mbantu panyerbukan kanthi nyebaraké serbuk sari kang kelèt ing awaké.

Tawur bubuk, utawa polinasi (saka basa Inggris, pollination cf. pollen, "bubuk kembang", iku tibané bubuk kembang ing lumahing putik. Ing sapérangan gedhé kembang, prastawa iki tegesé "tiba ing pérangan kepala putik". Tawur bubuk minangka pérangan wigati saka prosès réprodhuksi tetuwuhan wewiji.

Tawur bubuk kang suksès bakal diterusaké kanthi tuwuhé buluh serbuk kang mlebu saluran putik tumuju bakal wiji. Ing bakal wiji lumaku prastawa wigati sabanjuré, ya iku pambuahan.