Pambuahan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pertemuan spermatozoa lan sel telur kang ketemu ngakibatake kadadean pambuahan

Pambuahan utawa fertilisasi (singami) iku paleburan loro gamet sing bisa arupa nukleus utawa sèl-sèl mawa nukleus kanggo mbentuk sèl tunggal (zigot) utawa paleburan nukleus. Biasané nglibataké panggabungan sitoplasma (plasmogami) lan nyawijèkaké bahan nukleus (kariogami).

Deleng uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pambuahan&oldid=866761"