Pambuahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pertemuan spermatozoa lan sèl telur kang ketemu njalari kadadéan pambuahan

Pambuahan utawa fertilisasi (singami) iku paleburan loro gamet sing bisa arupa nukleus utawa sèl-sèl mawa nukleus kanggo minangka sèl tunggal (zigot) utawa paleburan nukleus. Lumrahé nglibataké panggabungan sitoplasma (plasmogami) lan nyawijèkaké bahan nukleus (kariogami).

Uga delengen[besut | besut sumber]