Awor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sèl kama lan sèl endhog ketemu njalari awor

Awor utawa fertilisasi utawa pambuahan (singami) iku leburé rong gamet sing bisa wujud nukleus utawa sèl-sèl mawa nukleus kanggo minangka sèl tunggal (zigot) utawa paleburan nukleus. Lumrahé nglibataké panggabungan sitoplasma (plasmogami) lan nyawijèkaké bahan nukleus (kariogami).

Uga delengen[besut | besut sumber]