Putik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Putik Kembang

Putik (pistill) ya iku alat kelamin wadon (bagéyan fertil ing kembang) ing tanduran sing kawangun saka sirah putik, gagang putik, lan bakal woh.[1] Sirah putik dadi panggonan dumadine penyerbukan.[1] Déné ing jero bakal wiji dadi panggonan kanggo pembuahan.[1] Antarané sirah putik lan bakal woh dihubungaké karo gagang putik.[1] Ing jero bakal woh kasebut ana inti sing gunggungé loro, ya iku sèl endhog (ovum) lan calon lembaga.[2] Bagéyan putik paling ngisor sing mlembung diarani carpel, ya iku penyokong makrospora sing ing jeroné ana bakal woh lan bakal wiji.[2]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d (id)Reproduksi Tumbuhan(dipunundhuh 20 November 2012)
  2. ^ a b (id)Bagian-bagian bunga(diundhuh 21 November 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Putik&oldid=965371"