Putik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Putik Kembang

Putik (pistill) ya iku piranti kelamin wadon (pérangan fertil ing kembang) ing tuwuhan kang kawangun saka sirah putik, gagang putik, lan bakal woh.[1] Sirah putik dadi panggonan dumadine penyerbukan.[1] Déné ing jero bakal wiji dadi panggonan kanggo pembuahan.[1] Antarané sirah putik lan bakal woh dihubungaké karo gagang putik.[1] Ing jero bakal woh mau ana inti kang gunggungé loro, ya iku sèl endhog (ovum) lan calon lembaga.[2] Pérangan putik paling ngisor kang mlembung diarani carpel, ya iku penyokong makrospora kang ing jeroné ana bakal woh lan bakal wiji.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Reproduksi Tumbuhan(dipunundhuh 20 November 2012)
  2. ^ a b Bagian-bagian bunga(diundhuh 21 November 2012)