Putik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Putik Kembang

Putik (pistill) ya iku alat kelamin wadon (bagéyan fertil ing kembang) ing tanduran sing kawangun saka sirah putik, gagang putik, lan bakal woh.[1] Sirah putik dadi panggonan dumadine penyerbukan.[1] Déné ing jero bakal wiji dadi panggonan kanggo pembuahan.[1] Antarané sirah putik lan bakal woh dihubungaké karo gagang putik.[1] Ing jero bakal woh kasebut ana inti sing gunggungé loro, ya iku sèl endhog (ovum) lan calon lembaga.[2] Bagéyan putik paling ngisor sing mlembung diarani carpel, ya iku penyokong makrospora sing ing jeroné ana bakal woh lan bakal wiji.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (id)Reproduksi Tumbuhan(dipunundhuh 20 November 2012)
  2. ^ a b (id)Bagian-bagian bunga(diundhuh 21 November 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Putik&oldid=965371"