Taufik Wijaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Taufik Wijaya

Taufik Wijaya inggih punika salah satunggaling pujangga saha sastrawan Indonésia ingkang taksih aktip ngasilaken karya- karyanipun. Taufik Wijaya miyos wonten ing Palembang, Sumatra Selatan, ing tangga 25 Dhésèmber 1970. Piyambakipun sapunika makarya kanggé detik.com, kejawi tetep nguri- uri kesenian ingkang dipunkuaosi. Kajawi punika, Taufik Wijaya ugi yasa saha ngemunah majalah kabudayan Musi Terus Mengalir.[1]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Taufik Wijaya gesang ing dalem sesarengan kaliyan garwanipun, Dian Maulina saha kalih putranipun, inggih punika Bachtiar Syahri Wijaya saha Abdurachman Che Wijaya ing Kampung Kalidoni.

Asiling Karya[besut | besut sumber]

Sapérangan naskah téater ingkang dipungarap inggih punika Ikan Asin 50 Tahun di Dalam Kaos Kaki (Studio Oncor Jakarta, 1995), Muria, Sandal Theklek Puncat di Dada (PMKRI Jakarta, 1997), Sepak bola Betapa Indahnya (Apek Palembang, 2002), saha kalebet satunggal tim dialog gagasan sesarengan kaliyan Djohan Hanafiah saha B. Trisman awit saking Prasasti 13 Abad Kebangkitan Sriwijaya karyanipun Erwan Suryanagara 2008). Taufik Wijaya ugi aktip nyerat esai saha liputan ingkang lebet ing sapérangan médhia massa, kados ta pantau, detik.com, beritamusi.com, ''wisataloka.com'', berita pagi, sriwijaya post, médhia indonesia. Piyambakipun ugi asring dados narasumber wonten ing sapérangan dhiskusi, kados ta “Sarasehan Nasional Pendidikan Budaya dan Karakter Bangsa” ingkang dipunadani déning Direktur Jenderal Pendidikan Tinggi Kementerian Pendidikan Nasional (2010). Kathah puisi saha sajakipun ingkang sampun dipundamel dados buku kados ta, Krisis di Kamar Mandi (kempalan sajak, 1995), Dari Pesan Nyonya (kempalan sajak, 1996), Juaro (novèl, 2005), 1001 Tukang Becak Mengejarku (kempalan sajak, 2006), Buntung (novèl, 2007), Aku Dimarahi Istri (kumpulan sajak digital, 2009, www.sajakdigital.blogspot.com). Boten namung punika, Taufik Wijaya ugi sampun asring dipunundahng kanggé maosaken puisinipun wonten ing Mimbar Penyair Abad 21 (Dewan Kesenian Jakarta, 1995), Cakrawala Sastra Indonesia 2005 (DKJ, 2006), Kumpulan Puisi Penyair International (DKJ-DKSS, 2006), Antologi de Poeticas (kumpulan puisi penyair Portugal, Indonesia, saha Malaysia, 2009). Taufik Wijaya ugi sampun kathah pikantuk penghargaan kados ta Anugerah Batanghari Sembilan 2010 wonten ing babagan Sastra (DKSS) ing taun 2010.[2]

Karya Tunggal[besut | besut sumber]

  • Krisis di Kamar Mandi (kumpulan sajak, 1995)
  • Dari Pesan Nyonya (kumpulan sajak, 1996)
  • Juaro (novèl, 2005),
  • 1001 Tukang Becak Mengejarku (kumpulan sajak, 2006)
  • Buntung (novèl, 2007)
  • Aku Dimarahi Istri (kumpulan sajak digital, 2009, www.sajakdigital.blogspot.com)
  • Cagak (novèl, 2012)

Karya Bersama[besut | besut sumber]

  • Mimbar Penyair Abad 21 (Dewan Kesenian Jakarta, 1995)
  • Cakrawala Sastra Indonesia 2005 (DKJ, 2006)
  • Kumpulan Puisi Penyair International (DKJ-DKSS, 2006)
  • Antologi de Poeticas (kumpulan puisi penyair Portugal, Indonesia, dan Malaysia, 2009)
  • Akulah Musi (kumpulan puisi penyair Nusantara, Dewan Kesenian Sumatera Selatan, 2011)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] GOL, TUNJUKKAN SURGA PADANYA (dipunundhuh tanggal 20 Januari 2013)
  2. "t.wijaya". Dibukak ing 2019-01-11.