Tatakan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rekonstruksi masakan Eropa ing jaman wesi, nggunakake pot sing diluncurake ing trivet kanthi geni sing mbukak
Trivet kayu
Trivet logam, réplika abad kaping 19
Trivet logam Prancis, réplika abad ka-19

A trivet /ˈtrɪvt/ iku obyek diselehake antarane sajian porsi utawa Bowl, lan dining table, biasane kanggo nglindhungi Tabel saka panas karusakan. Nalika tri- tegese telu, lan -vet asale saka -ped, tegese 'sikil' / 'kaki', trivet asring duwe papat 'kaki', lan sawetara trivet, kalebu akeh trivet kayu, ora duwe 'kaki'.

Trivet uga nuduhake tripod sing digunakake kanggo ngunggahake pot saka areng geni sing mbukak (tembung trivet dhewe pungkasane asale saka basa Latin tripes sing artine "tripod"). Trivet logam asring struktur kaya tripod kanthi telung sikil kanggo nyangga trivet kanthi horisontal kanggo nyekel piring utawa pot ing ndhuwur permukaan meja. Iki asring dikatutake karo kompor tekanan non-listrik modern. Trivet bisa uga asring ngemot wadhah lilin sing bisa murup supaya panganan dadi anget.