Tari Gambyong

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Tari Gambyong punika salah satunggaling beksan saking Surakarta. Miturut kabar gethok tular ingkang kepanggihan, tembung gambyong kapendhet saking juru tari (tledhek) kawentar kanthi asma Mbok Gambyong[1].

Dados, tari gambyong punika asalipun saking kawula alit ingkang sumrambah dumugi kraton. Ing wiwitanipun 1950-an, Pura Mangkunegaran mundhut Tari Gambyong dados salah satunggaling tari unggulan ingkang kaparingan nami Gambyong Pareanom.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ kompas.com Kompas Online, Minggu 6 April 1997
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tari_Gambyong&oldid=690580"