Beksan Gambyong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Beksan Gambyong punika salah satunggaling beksan saking Surakarta. Miturut kabar gethok tular ingkang kepanggihan, tembung gambyong kapendhet saking juru jogèd (tledhek) kawentar kanthi asma Mbok Gambyong[1].

Dados, jogèd gambyong punika asalipun saking kawula alit ingkang sumrambah dumugi kraton. Ing wiwitanipun 1950-an, Pura Mangkunegaran mundhut Jogèd Gambyong dados salah satunggaling jogèd unggulan ingkang kaparingan nama Gambyong Pareanom.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. kompas.com Kompas Online, Minggu 6 April 1997