Tarantula

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tarantula
Brachypelma smithi 2009 G03.jpg
Mexican redknee tarantula
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Arachnida
Ordho: Araneae
Famili: Theraphosidae
Subfamilia

Acanthopelminae
Aviculariinae
Eumenophorinae
Harpactirinae
Ischnocolinae
Ornithoctoninae
Poecilotheriinae
Selenocosmiinae
Selenogyrinae
Spelopelminae
Stromatopelminae
Theraphosinae
Thrigmopoeinae

Distribution.theraphosidae.1.png

Tarantula kalebu klompok laba-laba gedhe lan asring wulu saka kulawarga Theraphosidae. Saiki, 1039 spesies wis diidentifikasi, kanthi 156 genera. Istilah "tarantula" biasane digunakake kanggo njlèntrèhaké anggota kulawarga Theraphosidae, sanajan akeh anggota liyane saka sing padha sing umum diarani. Sawetara spesies sing luwih umum wis dadi populer ing perdagangan pet eksotis. Akeh spesies Donya Anyar sing disimpen minangka pets duwe setae sing dikenal minangka rambut urticating sing bisa nyebabake iritasi ing kulit, lan ing kasus sing ekstrem, nyebabake karusakan ing mripat.