Taos Pueblo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wangu yasan ing Pueblo

Taos Pueblo (utawa Pueblo de Taos) iku yasan kampung kuna pueblo kang duwé Taos (Tiwa Lor) kanthi sing ndunungi asli saka Amérika. Wiwit dipanggoni 1000 taun kapungkur kang dumunung ing kurang luwih 1 mil (1,6 km) lor kutha modern Taos, New Mexico, Amérikah Sarékat.Taos Pueblo misuwur kanthi jeneng The Red Willow Creek, utawa Rio Pueblo de Taos (asri mau uga Rio Pueblo), Dumunung uga kali cilik kang ngalir ing satengahé kampung, sumber kali iku ana ing Sangre de Cristo Rentang. Sebuah pemesanan. Pueblo duwé jembar wewengkan minangka 95.000 hektar (384 km ²) ing sakiteré padhet panduduk kanhti cacah 1.900 wong kang ana ing laladan iki.[1].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Bodine, John J., Taos Pueblo: A Walk Through Time. Tucson: Rio Nuevo Publishers, 1996.

Pranala njaba[besut | besut sumber]