Tandha asu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepasang tag asu kosong ing rantai bola

" Tag asu " iku istilah sing ora resmi nanging umum kanggo jinis tag identifikasi tartamtu sing digunakake dening personel militer . Panggunaan utama tag kanggo identifikasi korban ; kaya ngono, dheweke duwe informasi babagan personel sing ditulis, lan ngirim informasi medis dhasar sing penting kayata jinis getih [1] lan riwayat inokulasi . Dheweke asring uga nuduhake preferensi agama . Tag asu biasane digawe saka logam tahan korosi . Umume ngemot rong salinan informasi, kanthi wujud siji tag sing bisa dipecah dadi loro, utawa dadi rong tag sing padha ing rantai sing padha. Duplikasi sing disengaja iki ngidini siji tag, utawa setengah tandha, bisa diklumpukake saka mayit personel kanggo dilaporake, dene duplikat tetep ana ing mayit kasebut yen kahanan perang nyegah supaya ora bisa pulih. Istilah kasebut muncul lan dadi populer amarga mirip tag karo tag registrasi kewan .

Tag asu Tentara AS saka Perang Dunia II
Tag asu Rusia

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "U.S. Soldiers "tagged" for blood transfusion". Popular Science. February 1942. p. 71, canned by Google Books.