Menyang kontèn

Tammy Duckworth

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Tammy Duckworth

Ladda Tammy Duckworth (lair ing Bangkok, Thai, 12 Maret 1968; umur 56 taun) yaiku pulitikus Amerika Sarekat lan mantan letkol Angkatan Darat Amerika Sarekat sing ngejabat minangka Senator Amerika Sarekat kanggo Illinois sawise 2017. Minangka anggota Parte Demokrat, ia ngejabat ing DPR Amerika Sarekat saka 2013 nganti 2017. Sadurunge kpilih ing jabatan kasebut, ia ngejabat minangka Asisten Sekretaris kanggo Urusan Masyarakat lan Antar-Papréntahan ing Kementrian Urusan Veteran Amerika Sarekat (2006–09). Duckworth kepilih ing Senat AS ing 2016, ngalahake petahana Parte Republik Mark Kirk.[1]

Duckworth menika wadon Thai-Amerika pertami sing kepilih ing Kongres, wong pertami sing lair ing Thailand sing kepilih ing Kongres, wadon pertami pertama berkebutuhan khusus sing kepilih ing Kongres, lan Senator pertami sing ngelairke nalika njabat. Duckworth menika wadon Asia Amerika kaloro sing njabat ing Senat AS, sawise Mazie Hirono, lan sadurunge Kamala Harris.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. House, Jennifer Bendery White (November 8, 2016). "Tammy Duckworth Takes Back Obama's Illinois Senate Seat For Democrats". The Huffington Post. Dibukak ing November 9, 2016.

Pranala jaba[besut | besut sumber]