Taman Nasional Nikkō

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Taman Nasional Nikkō
日光国立公園
IUCN kategori II (taman nasional)
Lake chuzenji and kegon waterfall.jpg
Grojogan Kegon lan Danau Chūzenji, Taman Nasional Nikkō.
PernahHonshū, Jepang
Kutha cedhak dhéwéNikkō, Prefektur Tochigi
Koordhinat36°58′43″N 139°23′42″E / 36.97861°N 139.39500°E / 36.97861; 139.39500Koordhinat: 36°58′43″N 139°23′42″E / 36.97861°N 139.39500°E / 36.97861; 139.39500
Laladan1,147.53 square kilometres (443.06 sq mi)
Dikukuhaké4 Dhesember 1934

Taman Nasional Nikkō (日光国立公園 Nikkō Kokuritsu Kōen?) yaiku sawijining taman nasional kang ana ing Dhaerah Kantō, pulo utama Honshū, Jepang. Taman iki kasebar ing patang prefektur: Tochigi, Gunma, Fukushima, dan Niigata. Taman nasional iki diadegne ing taun 1934.

Sajarah[besut | besut sumber]

Panadegan Taman Nasional Nikkō diwiwiti saka awal abad kaping rungpuluh. Diet Jepang netepke Nikkō dadi taman kekaisaran (帝国公園 teikoku kōen?) ing taun 1911. Undang-Undang Taman Nasional disahke ing taun 1931 lan ora let suwe dilajengke kanthi panadegan Taman Nasional Nikkō ing taun 1934.[1] Taman iki dijembarke sasuwene abad ka-20. Taman Nasional Oze pernah dadi bageyan saka Taman Nasional Nikkō, tetapi akhire didadekne taman nasional terpisah ing taun 2007.[2]

Ikhtisar[besut | besut sumber]

Taman iki dianggep dadi salah siji taman nasional sing paling endah ing tlatah Jepang. Taman iki uga dadi tujuan wisata sing paling populer.[3] Saliyane merga pemandangane sing gawe gumun mata padhang ati, taman iki terkenal amarga kuil-kuil Buddha lan Shinto sing bersejarah, terutama Nikkō Tōshō-gū dan Rinnō-ji. Loro-lorone ditetapke dadi Situs Warisan Dunia UNESCO kanthi jeneng "Kuil-Kuil Nikkō".[2][4]

Kanggo mlebu taman iki ora prelu bayar alias gratis. Saben wong bebas mlebu. Taman iki uga diporo dadi telung zona, yaiku Nikkō, Kinugawa/Kuriyama, lan Nasu Kashi/Shiobara.[5]

Papan sing terkenal[besut | besut sumber]

  • Nikkō Tōshō-gū, Kuil Shinto kang mapan aneng Nikkō, Prefecture Tochigi
  • Rinnō-ji, Kuil Buddha, Nikkō
  • Danau Chūzenji, 11.62 square kilometres (4.49 sq mi), sawijining danau sing endah, Nikkō
  • Grojogan Kegon, 97 metres (318 ft), salah siji saka telu air terjun paling dhuwur ing Jepang
  • Grojogan Ryūzu, 60 metres (200 ft), grojogan kembar kang endah
  • Gunung Nantai, 2,486 metres (8,156 ft), naik secara dramatis sadhuwure Danau Chūzenji
  • Gunung Nikkō-Shirane, 2,578 metres (8,458 ft), gunung berapi perisai

Flora[besut | besut sumber]

Taman Nasional Nikkō terkenal amarga akeh spesies taneman lan wit, termasuk mizu-bashō, kubis sigung putih saka tanah rawa Ozegahara, maple, cemara, lan sugi, cedar Jepang kang urip ing sakiwatengene dalan menyang Nikkō.[3][4]

Rekreasi[besut | besut sumber]

Taman Nasional Nikkō kuwi dadi tujuan populer kanggo hiking, ski, kemah, main golf, lan pirang-pirang resor padusan banyu panas onsen bersejarah.[1][2][3]

Uga deleng[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "日光国立公園 (Nikkō Kokuritsu Kōen)". Nihon Daihyakka Zensho (Nipponika) (日本大百科全書(ニッポニカ) (ing basa Jepang). Tokyo: Shogakukan. 2012. Diarsip saka sing asli ing August 25, 2007. Dijupuk 2012-05-06.  Paramèter |url-access= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. a b c "日光国立公園 (Nikkō Kokuritsu Kōen)". Dijitaru daijisen (ing basa Jepang). Tokyo: Shogakukan. 2012. Diarsip saka sing asli ing August 25, 2007. Dijupuk 2012-05-06. 
  3. a b c Nikko National Park Archived 2006-05-16 at the Wayback Machine.
  4. a b "Nikkō National Park". Encyclopedia of Japan. Tokyo: Shogakukan. 2012. Diarsip saka sing asli ing August 25, 2007. Dijupuk 2012-05-06. 
  5. "About Nikko National Park - Nikko Travel Guide | Planetyze". Planetyze (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-08-15. 

Link jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:National parks of Japan