Talal Asad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Talal Asad
Lair1932
Medina, Saudi Arabia
BangsaPakistani lan American
Karièr ngèlmiah
BabaganAntropologi, Poskolonialisme, Kajian agama
Juru pamrayogaE. E. Evans-Pritchard
Mahasiswa wigatiSaba Mahmood
David Scott
Charles Hirschkind

Talal Asad ya iku ahli antropologi saka nagara Arab Saudi. Pandhidhikan antropologiné éntuk saka University Oxford taun 1961-1968 lan Universitas Edinburgh taun 1959[1]. Panalitèn lapangané akéh ana ing nagara-nagara Arab kaya ta ing Sudan taun 1961 lan Mesir[1]. Minangka antropolog Arab kang kawentar, Asad wis akéh nulis karya-karya tulisan antropologis antarané The Kababish Arabs: Power, Authority and Consent in a Nomadic Tribe ing taun 1970, Anthropology and the Colonial Encounter  taun 1973, Genealogies of Religion: Discipline and Reasons of Power in Christianity and Islam taun 1993, lan Formations of the Secular: Christianity, Islam, Modernity taun 2003[2]. Konsèp-konsèp kritik Asad iku asumsi ing kawruh pamréntahan Kulon marang non-Kulon[1]. Andharan iku mau ana ing publikasi karya tulisé taun 1973 bab antropologi lan kolonial. Asad uga kawentar andharan lan karenané ing kajian généalogi agama Kristen lan Islam mawa cara antropologis[3][4].

Rèferénsi[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered, (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. pp. 25–26. ISBN 020364459X. OCLC 436848672.CS1 maint: extra punctuation (link)
  2. "Formations of The Secular". Stanford University Press. Retrieved 2017-11-08.
  3. "Interview with Talal Asad". Stanford.edu. Retrieved 2017-11-08.
  4. "Talal Asad". The Social Science Research Council. Retrieved 2017-11-09.