Tafelspitz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tafelspitz
Tafelspitz.jpg
Panggonan asalOstenrik, Germany
Woworan pokokbeef, apples and horseradish
Buku masakan: Tafelspitz  Médhia: Tafelspitz

Tafelspitz ( Jerman Tafelspitz, secara harfiah maknané tip (saka daging) kanggo meja) wis nggodhok iwak utawa daging sapi ing duduh kaldu, dadi karo campuran apple rajang horseradish . Iki minangka panganan klasik masakan Wina lan populer ing kabeh Ostenrik lan negara Jerman Bayern, Jerman.

Franz Joseph I, Kaisar Ostenrik, dadi kekasih gedhe ing Tafelspitz. Miturut buku masak masak resmi taun 1912 sing digunakake ing sekolah-sekolah sains domestik Kekaisaran Australi-Honggari, "Meja pribadi Baginda ora bakal diwenehi rajangan daging sapi sing digodhog, sing dadi salah sawijining panganan kasenengan."[butuh sitiran] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (January 2016)">perlu rujukan</span> ]