TOEIC

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

TOEIC (Test of English for International Communication) ya iku ujian Basa Inggris kanggo wong kang basa mliginé dudu nganggo basa Inggris[1]. Ujian TOEIC bisa ngukur kapinteran basa Inggris kanggo individu kang menggawé ana ing lingkungan internasional ing padinané. Biji-bijiné saka ujian iki nuduhaké pinter apa orané wong kuwi gunem nganggo basa Inggris ing ranah bisnis, pedagangan, lan industri[1].

Jenis tes TOEIC iki bèdha karo TOEFL. Ing TOEIC mung ana rong bagéyan ya iku bab ngrungoké (listening) lan bab maca (reading). TOEIC lumangsung rong jam suwéné lan dumadi saka 200 pitakonan. Ing bab ngrungoké (listening) iki nguji pinter orané panyerta ujian mangerti paguneman ing basa Inggris. Bagéyan listening iki suwéné 45 menit. Bagéyan iki ana 100 pitakonan. Bab atau bagéyan sabanjuré ya iku bab maca (reading). Bagéyan iki ana telung bagéyan man;eh kanggo nguji pinter apa orané saban panyarta kanggi mangerti wacana ing basa Inggris. Bagéyan reading iki wektuné 75 menit[2][3].

 Biasané kang mèlu ujian TOEIC ya iku karyawan utawa staf kang menggawé ing kantor-kantor kang akéh nganggo basa Inggris ing pagunemané, calon mahasiswa manca negara, lan wong-wong pribadi kang nekuni basa Inggris.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b TOEIC: Examinee Handbook. Jakarta: ETS. 2006. k. 2. 
  2. ^ "TOEIC". ETS. 
  3. ^ "TOEIC: Listening and Reading Sample Test". Educational Testing Service.