TOEIC

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

TOEIC (Test of English for International Communication) ya iku ujian Basa Inggris kanggo wong kang basa mligi dudu nganggo basa Inggris[1]. Ujian TOEIC bisa ngukur kapinteran basa Inggris kanggo individu kang magawé ana ing lingkungan internasional ing padinané. Biji-bijiné saka ujian iki nuduhaké pinter apa orané wong kuwi gunem nganggo basa Inggris ing ranah bisnis, ranah dagang, lan ranah industri[1].

Sajarah[besut | besut sumber]

Educational Testing Service (ETS) Amerika Sarekat ngembangaké ujian TOEIC kanggo ngukur prèstasi nggunakaké basa Inggris ing lingkungan bisnis. Yasuo Kitaoka minangka tokoh utama tim Jepang kang ngandhut idé dhasar TOEIC.

Miturut artikel Aug. 11, 2009 Jepang Times, "Ing taun 1970-an, Kitaoka wiwit rembugan karo ETS kanggo nggawe ujian komunikasi basa Inggris kang anyar kang digunakake ing Jepang. ETS nanggapi kang dibutuhake organisasi nirlaba kanggo bisa dadi mitra. Kitaoka nyoba kanggo njaluk bantuan saka Kementerian Pendidikan, nanging para birokrat ora nemokaké ujian anyar kanggo ngetrapake STEP Eiken, ujian Inggris kang wis diduweni dening pelayanan. Yaeji Watanabe minangka birokrat tingkat tinggi pensiun saka Departemen Perdagangan Internasional lan Industri (jenenge Departemen Ekonomi, Perdagangan, lan Industri, utawa Departemen Ekonomi, Perdagangan lan Industri | METI ]]) mbuktikaké wigati kanggo panyiapan TOEIC.

Watanabe tetep kontak karo kancanane nalika nggarap dewan direksi kanggo World Economic Information Services (WEIS) lan minangka ketua Asosiasi Ekonomi Jepang-China, loro perusahaan kepentingan umum kang beroperasi ing MITI. Watanabe nolak panjalukan wawancara, nanging pawartos kasebut nggambarake carane dheweke ngalahake oposisi Kementerian Pendidikan menyang TOEIC kanthi njupuk panutup "mburi pelayanan tameng perdagangan. Watanabe yakin yen pelayanane kang lawas kudu main peran utamane kanggo ngetokake test Inggris kang anyar, lan mbentuk Panitia Pemandu TOEIC ing sangisore WEIS. Anggota panitia kalebu liyane pensiunan MITI birokrat lan pemimpin bisnis pengaruh.

Dhukungan pamaréntahan ditampa, ETS wiwit ngembangake ujian ing taun 1977. Ing taun 1979, para pelajar basa Inggris ing Jepang kapenuhan ing wiwitan akeh formulir jawaban TOEIC.[2] Panyerta utama ETS yaiku Universitas Cambridge, kang administrasi IELTS, FCE, CAE, lan CPE lan Trinity College London, kang nganakake ujian GESE lan ISE.

Jenis-jenis Tès[besut | besut sumber]

Jenis tes TOEIC iki béda karo TOEFL. Ing TOEIC mung ana rong bagéyan ya iku bab ngrungokaké (listening) lan bab maca (reading). TOEIC lumangsung rong jam suwéné lan dumadi saka 200 pitakonan. Ing bab ngrungokaké (listening) iki nguji pinter orané panyarta ujian mangerti paguneman ing basa Inggris. Bagéyan listening iki suwéné 45 menit. Bagéyan iki ana 100 pitakonan. Bab utawa bagéyan sabanjuré ya iku bab maca (reading). Bagéyan iki ana telung bagéyan manèh kanggo nguji pinter apa orané saban panyarta kanggo mangertèni wacan ing basa Inggris. Bagéyan reading iki wektuné 75 menit[3][4][5].

Biyasané kang mèlu ujian TOEIC ya iku karyawan utawa staf kang nyambut gawé ing kantor-kantor kang akèh nganggo basa Inggris ing pagunemané, calon mahasiswa manca nagara, lan wong-wong pribadi kang nekuni basa Inggris.

Pambijian TOEIC[besut | besut sumber]

Versi anyar tes TOEIC Listening & Reading dirilis ing taun 2006. Owahan iki bisa diringkes kaya ing ngisor iki:

  • Sakabèhé, perangan luwih lawas.
  • Bagèan 1 duweni luwih kurang pitakonan kang nglibatake motret.
  • Bagèan kang ngrungokake iki nyinaoni pamicara ing basa Inggris saka Inggris, Australia, New Zealand, lan Amérika Lor, lan migunakake distribusi kang padha karo dialèk.[6] Nanging, kabeh swara aktor kanggo bagian audio wis urip. Ing Amerika bagèan iki kang luwih panjang.[butuh sitiran]
  • Bagèan 6 ora ana maneh tugas kang ditemokake kesalahan, dikritik minangka ora nyata ing lingkungan perusahaan, panyerta ngisi bagèan kosong ing ukara kang ora lengkap.
  • Bagèan 7 ora mung ngandhut pitakonan tunggal nanging uga pitakonan pindho, panyerta maca lan mbandhingake rong bagian kang gegandhengan, kayata surat korespondensi layang èlektronik.

Miturut survei kang dilakokaké ing taun 2006 dening Institut Komunikasi Internasional Komunikasi ( Zaidanhōjin Kokusai Bijinesu Komyunikēshon Kyōkai?), 56,8% saka responden kang njupuk loro kang lawas lan versi revisi saka Uji TOEIC ing Jepang nemokake versi kang luwih angel.[7] Ing ngisor skor kasebut, panerake test ngasilake, luwih ditandhani kecenderungan iki. Rata-rata 85.6% saka kang ngupaya skor saka 10 nganti 395 poin nggoleki tes TOEIC kang wis direvisi luwih angel, lan 69.9% kang ngasilake 400 nganti 495 poin mikir cara iki, kaya 59.3% kang ngasilake 500 nganti 595 nilai. Antarane wong-wong kang mencapai 600 nganti 695 poin 58,9% setuju karo temuan kasebut. 700 nganti 795 poin 48,6%, 800 nganti 895 poin 47,9%, lan 900 nganti 990 poin 39,8%.

2006 uga nliti tes Tes TOEIC Speaking & Writing. Ing taun 2007 ana owah-owahan tambahan kanggo tes TOEIC Reading & Listening kang ngurangi tekanan marang pengetahuan babagan aturan gramatikal.

Pambijian TOEIC

Nilai ing TOEIC Listening and Reading test ditemtokake dening nomer jawaban kang bener. Jumlah jawaban kang bener ing saben bagean diowahi menyang skor kang wis kecathet. Telung skor TOEIC Listening lan Reading kang diwatesi kanggo saben ujian:

  • kanggo bagean ing Listening
  • kanggo bagean Reading
  • Siji Skor Total kang kasusun saka jumlah bagean Saran lan Reading bagean sub-nilai.

Saben sub-skor bisa nganti 5 nganti 495 poin. Skor Total antara 10 nganti 990. Ora ana skor negatif. Skor Total kalebu jumlah bagean saka Listening lan sub-skor bagean Reading.

Ing taun 2016, sistem TOEIC diganti kaping pisanan ing 10 taun. ETS nyatakake yen owah-owahan TOEIC bakal nggambarake nggunakake komunikasi online ing masyarakat modern.[8]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b TOEIC: Examinee Handbook. Jakarta: ETS. 2006. k. 2. 
  2. ^ Japan Times, 2009.
  3. ^ "TOEIC". ETS. 
  4. ^ "TOEIC: Listening and Reading Sample Test". Educational Testing Service. 
  5. ^ "TOEIC". ITC Indonesia. Dijupuk 2018-2-20.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. ^ http://www.toeic.or.jp/toeic/new/new01.html.
  7. ^ [http: //sp.toeic.or.jp/square/nt/voice/evaluation/ove_q2.html "TOEIC SQUARE"] Priksa gandra |url= (pitulung). Dijupuk 2 May 2015. 
  8. ^ 서울, 연합 뉴스 (2015-11-05). "토익, 10 년 만 에 문항 유형 을 바꾼다".