TOEIC

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

TOEIC (Test of English for International Communication) ya iku ujian Basa Inggris kanggo wong kang basa mliginé dudu nganggo basa Inggris[1]. Ujian TOEIC bisa ngukur kapinteran basa Inggris kanggo individu kang magawé ana ing lingkungan internasional ing padinané. Biji-bijiné saka ujian iki nuduhaké pinter apa orané wong kuwi gunem nganggo basa Inggris ing ranah bisnis, ranah dagang, lan ranah industri[1].

Jenis tes TOEIC iki béda karo TOEFL. Ing TOEIC mung ana rong bagéyan ya iku bab ngrungokaké (listening) lan bab maca (reading). TOEIC lumangsung rong jam suwéné lan dumadi saka 200 pitakonan. Ing bab ngrungokaké (listening) iki nguji pinter orané panyarta ujian mangerti paguneman ing basa Inggris. Bagéyan listening iki suwéné 45 menit. Bagéyan iki ana 100 pitakonan. Bab utawa bagéyan sabanjuré ya iku bab maca (reading). Bagéyan iki ana telung bagéyan manèh kanggo nguji pinter apa orané saban panyarta kanggo mangertèni wacan ing basa Inggris. Bagéyan reading iki wektuné 75 menit[2][3].

Biyasané kang mèlu ujian TOEIC ya iku karyawan utawa staf kang nyambut gawé ing kantor-kantor kang akèh nganggo basa Inggris ing pagunemané, calon mahasiswa manca nagara, lan wong-wong pribadi kang nekuni basa Inggris.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b TOEIC: Examinee Handbook. Jakarta: ETS. 2006. k. 2. 
  2. ^ "TOEIC". ETS. 
  3. ^ "TOEIC: Listening and Reading Sample Test". Educational Testing Service.