IELTS

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

International Language Testing System dicekak IELTS '/./, iku sawijining tes standar kanggo keahlian basa Inggris kanggo pamicara basa Inggris kang ora asli. Iki digabungake bebarengan karo British Council, IDP: IELTS Australia lan Inggris English Assessment, lan ditetepake ing taun 1989. IELTS minangka salah sawijining tes basa Inggris utama ing donya, kang liya yaiku TOEFL, TOEIC, lan OPI / OPIc. IELTS ditampa dening akeh Australia, Inggris, Kanada lan institusi akademis Selandia Baru, kanthi luwih saka 3.000 lembaga akademik lan organisasi profesional ing saindenging jagad[1].

IELTS mung Test English Language kang disetujoni dening UK visa lan UKM kanggo para pelanggan visa kang nglebokake ing njaba lan ing UK. Sampeyan uga minangka syarat kanggo imigrasi menyang Australia lan Selandia Anyar. Ing Kanada, IELTS, TEF, utawa CELPIP ditampa dening otoritas imigrasi[2].

Sajarah[besut | besut sumber]

IELTS, diluncurake taun 1980 dening Cambridge English Language Assessment (banjur dikenal minangka UCLES) lan Dewan Inggris. Ana format kang inovatif, kang nyinaoni owah-owahan ing pembelajaran basa lan pengajaran, kalebu wutah ing 'komunikasi komunikatif' lan 'Inggris kanggo tujuan khusus'. Tugas ujian IELTS dimaksudaké kanggo nggambarake penggunaan basa ing 'dunia nyata'[2].

Ing taun 1980-an, cacah tujuwan panliten ingkang luwih gedhé (4.000 ing taun 1981 ngantos 10.000 ing taun 1985) lan ana kesulitan praktis kanggé nguji tes. Akibaté, Proyék Revisi ELTS diwenehaké kanggo nliti rancangan desain ulang. Kanggo partisipasi internalisasi ing desain ulang, Program Pembangunan Internasional Universitas lan Universitas Australia (IDP), saiki dikenal minangka IDP: IELTS Australia, gabung karo Cambridge English Language Assessment lan British Council kanggo mbentuk kerjasama internasional IELTS kang ngirim test nganti saiki. Kemitraan internasional iki dicermine kanthi jeneng anyar kanggo tes: International Language Testing System (IELTS)[2][3].

Ciri IELTS[besut | besut sumber]

Pelatihan Umum ELTS Akademik lan IELTS dirancang kanggo nutupi kabeh kemampuan saka pangguna ora kanggo pangguna pakar. Versi akademik kanggo pamenang tester kang pengin sinau ing tingkat tersier ing negara kang nganggo basa Inggris kanggo njaluk registrasi profesional. Versi Latihan Umum kanggo para penguji test kang pengin bisa, sinau, sinau ing sekolah menengah utawa migrasi menyang negara kang nganggo basa Inggris[1].

Bedane antarane versi Pelatihan Akademik lan Umum yaiku isi, konteks lan tujuan tugas. Kabeh fitur liyane, kayata alokasi wektu, dawa jawaban kang ditulis lan nglaporake nilai, padha. IELTS Academic and General Training uga nggabungake fitur-fitur ing ngisor iki:

IELTS nguji kemampuan kanggo ngrungokake, maca, nulis lan nganggo basa Inggris. Modul nyatake minangka komponen utama IELTS. Iki dilakokake ing wangun wawancara siji-kanggo-siji karo pemeriksa. Penguji ngukur test taker minangka dheweke ngomong. Sesi pamicara uga direkam kanggo pemantauan lan tanda ing kasus banding marang skor kang diwenehake. Ana macem-macem aksen lan gaya nulis kang diwenehake ing bahan uji kanggo ngurangi bias linguistik. Ing aksen ing bagean ngrungokake umume 80% Inggris, Australia, New Zealand lan 20% liyane (biasane Amerika). IELTS dikembangake dening para ahli ing Cambridge English Language Assessment kanthi input saka panulis item saka saindhenging donya. Tim kasebut dumunung ing Amerika Serikat, Inggris, Australia, Selandia Baru, Kanada lan negara-negara abasa Inggris liyané. Skor band digunakake kanggo saben sub-skill basa (Listening, Reading, Writing, and Speaking). Skala Band kisaran saka 0 ("Ora nyoba tes") dadi 9 ("Anggota Pangguna")[4].

Struktur[besut | besut sumber]

Ana rong modul IELTS: Academic Module lan General Training Module

Tes IELTS duwe papat bagian:

  • Listening: 30 menit (plus wektu transfer 10 menit)
  • Reading: 60 menit
  • Writing: 60 menit
  • Speaking: 11-14 menit

Wektu uji total yaiku: 2 jam lan 55 menit[1].

Ngrungokake, maca lan nulis rampung ing satunggal. Ujian Speaking bisa dijupuk ing dina kang padha utawa nganti pitung dina sadurungé utawa sawise tes liyane.

Kabeh panyarta IELTS njupuk tes Listening lan Speaking, nalika tes Reading lan Writing beda-beda gumantung apa kang dijupuk, versi Academik utawa General Training[5].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c "Test format in detail". IELTS. Dijupuk 2018-2-20.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. a b c "What is IELTS?". 
  3. IELTS with Answers 8. Cambridge University Press. 
  4. Hardin, Kate (2013-11-05). "TOEFL vs IELTS". 
  5. "IELTS Liz".