Swampert

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Swampert
Karaktêr Seri Pokémon
Barkas:Swampert (Pokémon).png
Dolanan kapisanPokémon Ruby and Sapphire
Dhésain déningKen Sugimori

Swampert, ing Jepang diarani Laglarge (ラグラージ Ragurāji?), iku spésiés Pokémon jinis banyu-lemah ing Pokémon saka Nintendo and Game Freak. Digawé déning Ken Sugimori. Swampert pisanan metu ing gim vidio Pokémon Ruby and Sapphire lan sakcandhaké.

Spésies iki misuwur minangka Pokémon Iwak Lélé. Swampert pisanan metu ing 2003 ing Pokémon Ruby lan Sapphire.

Swampert iku évolusi saka Marshtomp nalika lèvel 36 sing sadurungé évolusi saka Mudkip nalika lèvel 16. Swampert bisa évolusi mega dadi Mega Swampert nganggo Swampertite.

Konsép lan ciri[besut | besut sumber]

Swampert, misuwur minangka Pokémon Iwak Lélé. Spésies pokémon iki warnané biru nom, awaké ngadeg, sikilé loro, tangané loro drijiné telu, lan nduwéni sirip cacahé loro kang gedhé ing sirah. Ingsang ing cedhak pipi cacahé loro lan landhep. Wetengé Swampert katon warna putih. Swampert iku kuwat, bisa ngangkat watu sing boboté luwih saka sakton lan bisa ngremuk watu gedhé kanthi pisan nuthuk.[1][2] Swampert bisa nonton kanthi cetha ing jero lumpur.[1] Sirip-siripé bisa ngrasa ombak ing banyu.[3] Nalika sirip-siripé ngrasa bakal ana badai, Swampert bakal numpuk watu kanggo nylametké awaké.[3] Swampert lan kulawarga évolusiné manggon ing rawa-rawa utawa sawah, ing sawijining pulo kang mencil, amarga ora seneng banyu seger (bening) saka tlaga utawa blumbang.

Pas dadi Mega Swampert, awaké dadi luwih keker, tangané dadi luwih gedhé, ingsangé dadi katon abang mbranang, drijiné dadi katon warna ireng.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Game Freak (2003-03-17). Pokémon Ruby. Game Boy Advance. Nintendo. Swampert is very strong. It has enough power to easily drag a boulder weighing more than a ton. This Pokémon also has powerful vision that lets it see even in murky water.
  2. Game Freak (2013-08-12). Pokémon X. Nintendo 3DS. Nintendo. Its arms are hard as rock. With one swing, it can break a boulder into pieces.
  3. a b Game Freak (2003-03-17). Pokémon Sapphire. Game Boy Advance. Nintendo. Swampert predicts storms by sensing subtle differences in the sounds of waves and tidal winds with its fins. If a storm is approaching, it piles up boulders to protect itself.

Pranala njaba[besut | besut sumber]