Marshtomp

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Marshtomp
Karaktêr Seri Pokémon
Gambar:Marshtomp (Pokémon).png
Pokédex Nasional
Mudkip - Marshtomp (#259) - Swampert
Dolanan kapisan Pokémon Ruby and Sapphire
Dhésain déning Ken Sugimori

Marshtomp, ing Jepang diarani Numacraw (ヌマクロー Numakurō?), iku spésies Pokémon jinis banyu-lemah ing Pokémon saka Nintendo and Game Freak. Digawé déning Ken Sugimori. Marshtomp pisanan metu ing gim vidio Pokémon Ruby and Sapphire lan sakcandhaké.

Spésies Pokémon iki misuwur minangka Pokémon Iwak Lélé, Marshtomp pisanan metu ing 2003 ing Pokémon Ruby and Sapphire.

Marshtomp iku évolusi saka Mudkip nalika lèvel 16 lan bakal évolusi manèh dadi Swampert nalika lèvel 36.

Konsép lan ciri[besut | besut sumber]

Marshtomp, misuwur minangka Pokémon Iwak Lélé. Pokémon iki warna biru nom, awaké ngadeg, sikilé loro, tangané loro, lan nduwéni sirip kang gedhé ing sirah. Wetengé Marshtomp katon bunder warna orén. Marshtomp nduwé sikil sing kuat lan bisa ngadeg supaya ora tiba nalika mlaku ing panggon blethok. Marshtomp seneng dolanan ing blethok supaya kulité ora garing.[1] Marshtomp bisa nglangi luwih banter yèn ana ing jero blethok tinimbang ing banyu.[2] Nalika turu, padha ngubur dhéwé ing lemah ing banyu.[3] Marshtomp lan kulawarga évolusiné manggon ing rawa-rawa utawa sawah, ing sawijing pulo kang mencil, amarga ora seneng banyu seger (bening) saka tlaga utawa blumbang.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Game Freak (2005-05-01). Pokémon Emerald. Game Boy Advance. Nintendo. Its toughened hind legs enable it to stand upright. Because it weakens if its skin dries out, it replenishes fluids by playing in mud. 
  2. Game Freak (2003-03-17). Pokémon Sapphire. Game Boy Advance. Nintendo. Marshtomp is much faster at traveling through mud than it is at swimming. This Pokémon's hindquarters exhibit obvious development, giving it the ability to walk on just its hind legs. 
  3. Game Freak (2013-08-12). Pokémon X. Nintendo 3DS. Nintendo. Its sturdy legs give it sure footing, even in mud. It burrows into dirt to sleep. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]