Marshtomp

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Marshtomp
Karaktêr Seri Pokémon
Gambar:Marshtomp (Pokémon).png
Pokédex Nasional
Mudkip - Marshtomp (#259) - Swampert
Dolanan kapisan Pokémon Ruby and Sapphire
Dhésain déning Ken Sugimori

Marshtomp, ing Jepang diarani Numacraw (ヌマクロー Numakurō?), iku spésies Pokémon tipe banyu/lemah ning Pokémon saka Nintendo lan Game Freak. Digawé déning Ken Sugimori, Marshtomp pisanan muncul ing dolanan vidéo Pokémon Ruby lan Sapphire lan bacutan sakterusé.

Dikenal minangka Pokémon Iwak Lélé, Marshtomp pisanan muncul ing 2003 ing Pokémon Ruby lan Sapphire.

Marshtomp iku évolusi saka Mudkip pas lèvel 16 lan bakal évolusi manèh dadi Swampert pas lèvel 36.

Konsép lan ciri[besut | besut sumber]

Marshtomp, dikenal minangka Pokémon Iwak Lélé, iku Pokémon warna biru nom, awak ngadeg sikil loro tangan loro, lan nduwéni sirip kang gedhé ing sirah. Wetengé Marshtomp katon bunder warna orén. Marshtomp nduwé sikil sing kuat lan bisa ngadeg ora jiblok pas ing lumpur. Marshtomp seneng dolanan ing lumpur supaya kulité ora garing.[1] Marshtomp bisa nglangi luwih banter yèn ana ing jero lumpur tinimbang ing banyu.[2] Nalika turu, padha ngubur dhéwé ing lemah ing pojok banyu.[3] Marshtomp lan kulawarga évolusiné manggon ing rawa-rawa utawa sawah, nang jero dwipa sing sepi, amarga ra seneng banyu seger (bening) saka tlaga utawa blumbang.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Game Freak (2005-05-01). Pokémon Emerald. Game Boy Advance. Nintendo. Its toughened hind legs enable it to stand upright. Because it weakens if its skin dries out, it replenishes fluids by playing in mud. 
  2. ^ Game Freak (2003-03-17). Pokémon Sapphire. Game Boy Advance. Nintendo. Marshtomp is much faster at traveling through mud than it is at swimming. This Pokémon's hindquarters exhibit obvious development, giving it the ability to walk on just its hind legs. 
  3. ^ Game Freak (2013-08-12). Pokémon X. Nintendo 3DS. Nintendo. Its sturdy legs give it sure footing, even in mud. It burrows into dirt to sleep. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]