Mudkip

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mudkip
Karaktêr Seri Pokémon
Gambar:Mudkip (Pokémon).png
Dolanan kapisanPokémon Ruby and Sapphire
Dhésain déningKen Sugimori
Dimunikaké déningLindsey Warner (4Kids)
Michele Knotz (Pokémon AS)
Megumi Hayashibara (Jepang)

Mudkip, ing Jepang diarani Mizugorou (ミズゴロウ?), iku spésies Pokémon jinis banyu ning Pokémon saka Nintendo and Game Freak. Digawé déning Ken Sugimori, Mudkip pisanan metu ing vidio gim Pokémon Ruby and Saphire lan sakcandaké. Spésies Pokémon iki metu ing macem-macem barang dagangan, spinoff, animasi, lan adhaptasi cithakan liyané.

Spésies Pokémon iki awujud Iwak Lélé, Mudkip pisanan metu ing 2003 ing Pokémon Ruby and Saphire, minangka salah siji saka telu Pokémon wiwitan kang bisa dipilih marang kang main ing wiwitan dolanan. Mudkip wis metu ing samak kothak kanggo Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team, Pokémon Pinball: Ruby & Sapphire, Pokémon Channel, lan Pokémon Dash.

Mudkip bakal évolusi dadi Marshtomp nalika lèvel 16 lan bakal évolusi manèh dadi Swampert nalika lèvel 36.

Konsép lan ciri[besut | besut sumber]

Mudkip ya iku Pokémon awujud Iwak Lélé. Ukurané cilik warnané biru lan nduwéni sirip kang gedhé ing sirah kang bisa kanggo mangertèni owahé kaanan ing hawa lan banyu, tumindak minangka radar.[1] Nalika ing banyu, Mudkip nggunakaké angsang landhep warna oranye ing pipi kanggo ambegan nalika nggunakaké buntut kang gedhé kanggo nglangi.[2][3] Mudkip iku kuwat, senadyan awaké cilik; bisa kanggo ngangkat samubarang utawa ngremukké watu kang gedhé.[4] Nalika turu, padha ngubur dhéwé ing lemah ing banyu. Mudkip lan kulawarga évolusiné manggon ing rawa-rawa utawa sawah, ing pulo kang mencil, amarga ora seneng urip ing banyu kang seger (bening) saka tlaga utawa blumbang. Miturut The Illustrated Encyclopedia of North American Reptiles and Amphibians, Mudkip lan kulawarga évolusiné dhedhasar saka salamander,[5] senadyanan IGN wis ngandika yèn iki "kaya makhluk urip misuwur minangka mudskipper, kang dadi inspirasi dhésain lan jenengé".[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Game Freak (2003-03-17). Pokémon Ruby. Game Boy Advance. Nintendo. The fin on Mudkip's head acts as highly sensitive radar. Using this fin to sense movements of water and air, this Pokémon can determine what is taking place around it without using its eyes. 
  2. Game Freak (2003-03-17). Pokémon Sapphire. Game Boy Advance. Nintendo. In water, Mudkip breathes using the gills on its cheeks. If it is faced with a tight situation in battle, this Pokémon will unleash its amazing power - it can crush rocks bigger than itself. 
  3. Game Freak (2004-09-07). Pokémon FireRed. Game Boy Advance. Nintendo. Its large tail fin propels it through water with powerful acceleration. It is strong in spite of its size. 
  4. Game Freak (2005-05-01). Pokémon Emerald. Game Boy Advance. Nintendo. On land, it can powerfully lift large boulders by planting its fourfeet and heaving. It sleeps by burying itself in soil at the water's edge. 
  5. The Illustrated Encyclopedia of North American Reptiles and Amphibians, Salamanders chapter, in "Popular Culture" section subtitled "Gaming". Google Books - The Illustrated Encyclopedia of North American Reptiles and Amphibians
  6. "Mudkip: About This Character". IGN Entertainment, Inc. Dijupuk April 13, 2014. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]