Menyang kontèn

Sunan Prapen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Sunan Prapen utawa sok diarani Raden Mas Pratikal punika saking putune Sunan Giri lan putrane Sunan Dalem. Ing Babad Gresik Sunan Prapen minangka raja kaping papat ing karajaan Giri Kedhaton sing nata antarane taun 1548-1605 Masehi. Sunan Prapen ya iku pemimpin uga tokoh agama ing Giri. Nalika jumeneng nata (1548 - 1605) panjenengané duwé peran kanggé mbentuk lan njembarake panyebaran agama Islam, ing Jawa Wétan lan Jawa Tengah lan ing sadawaning pasisir Nuswantara Wétan.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. de Graff, H.J. (2019). Kerajaan Islam Pertama di Jawa: Tinjauan Sejarah Politik Abad XV dan XVI, cetakan V edisi revisi. kc. 252. ISBN 9789799471239.